Szlovákia

„Egy tisztességes Szlovákiáért” (Postavme sa za slušné Slovensko) néven kezdődtek tüntetések szerte az országban, sőt a világban is több helyütt.

Nyitókép: The Independent

Óriási lavinát indított el Jan Kuciak, és kedvese, Martina alattomos meggyilkolása. Vancouvertől Barcelonán át Sydneyig hallatják a hangjukat az emberek, demonstrálnak, mint ahogy hazánkban is.

Paradox módon, újra a Most-Híd kormánykoalíciós pártra vár mindenki, hiszen a

döntésüktől függ, hogy borul-e időnap előtt a kormány, avagy a sok botrány közt megfér ez is, és a jelenlegi vezetés kitölti megbízatási idejét.

 

Andrej Kiska köztársasági elnök nyíltan foglalt állást amellett, miként lehetne kezelni a válságot Szlovákiában.

Robert Fico miniszterelnök e heti nyilatkozataiban kínjában az Orbán Viktorék által kreált Soros György-kártyához folyamodott, de vajon a szlovák nép is úgy gondolkodik, mint a magyar?

Sanda gyanúm az, hogy a „mi” Hídunk megint valami salamoni döntést fog hozni, ami talán már nem is lenne meglepő a felvidéki magyarnak. Hagyjuk magunkat meglepni!

Számomra van egy végkövetkeztetése az eseményeknek.

Mégpedig, hogy a világ számos országában csendes felvonulásokat tartanak szlovákiai események kapcsán, viszont a Csallóközben egy polgármesternek, de még csak képviselőnek sem jutott eszébe hasonló megmozdulást szervezni. 

 

Ez több mint szomorú kedves olvasó, de lehet, Dunaszerdahely nem is Szlovákia része, esetleg majd a budapesti békemeneten fog villogni magyarságunk képviseletében az MKP?!

A demonstrációkban résztvevő városok névsorát itt találják.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább