Klikk Out Vikkendhouse: RPMN klasszikusai

Az év eddigi legmelegebb és legnaposabb vasárnapján bónuszként itt a legújabb Vikkendhouse mix. A hetente megjelenő sorozat célja, hogy hazai lemezlovasok, zene gyűjtők, a zenében és a művészet egyéb ágaiban tevékenykedők, valamint ismert emberek ízlését és az általuk válogatott szelekciót mutassa be. 

Fotók: Ugróczky István

Mai szelektorunk egy 13 számos hiphopcsokrot készített nektek igazi rapklasszikusokból!

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ismerjük meg Robit!

Csémi Robi, a.k.a Roberto, a.k.a rpmnclassics harminchárom éves, východi neveltetésű dunaszerdahelyi gyerek. Jelenleg a Kelly’sben dolgozik, ahol bringákat ad el. Hobbija a zene, a természet, a videojátékok. CD-ket, kazikat, játékkonzolokat és játékfigurákat gyűjt évek óta.

Legújabb szenvedélye az rpmnclassics névre keresztelt Instagram oldala, ahova a 80-as, 90-es évek filmjei, zenéi, videojátékai, reklámjai kerülnek, így együtt prezentálják azt a világot, ami igazán az övé.

Emberünk zeneileg mindenevő, keresi, kutatja a zenéket, régit és újat egyaránt. Imádja a Love Parade zenéit, az elektronikát, mint a Westbam, a London Electricity, de ha egy stílust kellene igazán kiemelni, akkor az egyértelműen a hiphop, abból is a 80-as, 90-es évek, azaz a rapzene aranykora, ami a szíve csücske.

Bármennyire is közhelyes lehet, de egy biztos – a zene, az maga az élet! Örömödben, bánatodban, reggelire, vacsorára, kikapcsol vagy beindít, ellazít vagy felpörget. Nálam a lényeg, hogy mindig szóljon valami muzsika!

 

Élete legjobb időszakában ismerkedett meg 2pac, Biggie, a Gang Starr vagy a Wu-Tang zenéjével, de rengeteget kapott zeneileg olyan előadóktól, mint DMX, a Beastie Boys, a House of Pain, a Naughty by Nature, NAS. A kilencvenes években látta élőben a Run DMC-t, amely állítása szerint felejthetetlen élmény volt.

Ezektől a masszív inspirációktól erőre kapva úgy érezte, sikálni akarja a lemezt a legkomolyabb hiphopbeatekre, mint ahogy a nagy hiphop-DJ-k. De ez inkább csak szárnypróbálgatás volt, tapasztalat, milyen is a lemezjátszós világ. Egy két buli erejéig tartott, de végül „hű-de-komoly” dolog nem lett belőle.

Megmaradt a zenegyűjtés szenvedélye, amely most lehetővé tette, hogy ezt a Vikkendhouse mixet elkészítse nekünk, amihez hozzátenném, hogy eszméletlen jól sikerült, akár a szelekciót, akár a mixet vesszük!

A szerző üzenete a mixhez:

Ez amolyan „kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be” mixtép a legnagyobb kedvenceimből!

A mix:

Tracklist:

1. Warren G, Nate Dogg – Regulate

2. Big Punisher (ft. Noreaga) – You Came Up

3. Common – The 6th Sense

4. Gang Starr – Royalty feat K-Ci & JoJo

5. Ice Cube – Check Yo Self (feat. Das Efx)

6. Mos Def – B-Boy Document

7. Screwball – H-O-S-T-Y-L-E

8. Non Phixion – If You Got Love

9. Rakim – When I B on tha Mic

10. Wu-Tang Clan – Reunited

11. Dilated Peoples – Worst Comes to Worst

12. The Notorious B.I.G. – Juicy

13. 2Pac – Check Out Time

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább