Klikk Out Vikkendhouse: Ricsi, az élő Shazam

Fotók: Ugróczky István

Mi az, ami ezt a pompás vasárnapot még szebbé tudná tenni? Nos, a Vikkendhouse friss epizódja biztosan az. A heti rendszerességgel megjelenő mixsorozat visszavarázsol a hétvége közepébe. A legújabb epizód zenéit egy dunaszerdahelyi fiatalember mixelte. Lássuk, ki ő és hogy szólnak kedvenc zenéi.

A harmincegyedik epizód főszereplője a dunaszerdahelyi Kellei Ricsi. Neve nem idegen a régiónkban, főleg a hazai és a budapesti progresszív zenei és a technós partykultúrában.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ismerjük meg Ricsit:

Emberünket még a PLUSplus hajnalán ismertem meg (2010) mint fiatal, ám megszállott zeneimádó. Főleg a kezdetekben számtalan fellépésre elkísért minket, még a lakásomon tartott RWD.FM videomixek felvételénél is állandó vendég volt.

Ricsi Nádszegről származik, a dunaszerdahelyi „východi” lakótelep növendéke. Félig falusi, félig városi. Imádja a nyüzsgő életet, a fesztiválozást, a bulizós „ereszd-el-a-hajam” estéket, de a nyugodt napokat és a természetben tartózkodást is előnyben tudja részesíteni.

Nekem ő amolyan élő Shazam (zenék címét azonnal felismerő szoftver). Mindig képben van az aktuális zenékkel. Nagyon érzi a flow-t, a bulikon képes pillanatok alatt átadni magát a dallamoknak, vele egy időben érti a DJ minden mozdulatát is. Ricsi a mély tiszteletnek örvendő, régi diszkós legenda, Kellei Gabi keresztfia. Gabi pár generációt már megtáncoltatott, nála mára a DJ-zést leváltotta a megakoncertek hangosítása országszerte.

Az öröklött zeneimádatról, kedvenc előadókról és a mixről kérdeztem Ricsit:

A zeneszeretet családi örökség?

Az elektronikus zeneimádat akarva-akaratlanul a vérembe került, mivel keresztapám a 80-as évek végétől pörgeti a lemezeket, a fater pedig a falu egyik legnagyobb Depeche Mode-rajongója volt. Hogy is nézett volna már ki az, ha ebből nem adnak át semmit?! Szóval a gyerekdalok helyett a zenei nevelést nálam olyan előadók váltották fel, mint Jean-Michel Jarre, a Depeche Mode, a Faithless vagy a Daft Punk.

Milyen zenék veszik körül a mindennapjaidat?

Szerencsére mindig tudok időt fordítani a zenére, és napközben is tudom böngészni az új számokat. Ha pontosabban kellene jellemeznem, akkor a progressive house áll hozzám a legközelebb. Egyébként minden másra nyitott vagyok, ami az elektronikus zenét illeti.

Kit emelnél ki a kedvenc előadóid közül?

Kedvenc előadóim, producereim közt kiemelném Hernan Cattaneót, Pole Folder-t, Marcelo Vasamit és Reisz Róbert barátomat, művésznevén Robert R. Hardy-t. Volt pár meghatározó esemény az életemben, mint a 2015-ös akváriumos Hernan Cattaneo-buli vagy a margitszigeti Pole Folder & Marcelo Vasami-est, amiért bármit megadnék, hogy még egyszer átélhessem.

*

Miközben a cikket írom, közben on-repeat pörög Ricsi felvétele. Egy szépen felépített, relaxálós, egyszerre mozgatós, pont a mai napra való mix. Az egyórás szelekcióba valódi nagy kedvencek kerültek és nagyon örülök, hogy ő a harmincegyedik Vikkendhouse tulajdonosa.

A szerző üzenete a mixhez:

A mixet azokból a zenékből válogattam össze, amelyek legközelebb állnak hozzám. Bizony egy órában nehéz kibontakozni… ilyenre sikerült. 🙂 Élvezzétek!

A Mix:

Trakclist:

1. Roi Okev & Hakimonu – Changes (Original Mix)

2. Khen – Authentica (Original Mix)

3. Ananada Project – Moment Before Dreaming (Sasha Involv3r Remix)

4. Lane 8 – Sunlight (Jody Wisternoff Remix)

5. Rodriguez Jr. – Mistral (Original Mix)

6. Ryan Davis – Beluga (Original Mix)  

7. Novakk – Animals (Original Mix)

8. Yotto – Personal Space (Original Mix)

9. The xx – Tides (Dixon Remix)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább