„A válogatott meccs szép emlék, de én még jobb és eredményesebb akarok lenni!”

Erik, ez a sikeres és góllal megfűszerezett mérkőzés, lehet mondani, hogy a legjobb focis éveidben jött. Miként éled meg érett fejjel ezeket a szép pillanatokat? 

Tény és való, hogy most vagyok a legjobb éveimben, így teljes mértékben átélem az egészet, ugyanakkor megjegyzem, nem ez az ambícióim csúcspontja, szeretnék még többet elérni úgy klubszinten, mint a válogatottban.

Érdekes fejlődésnek lehettün tanúi veled kapcsolatban, hiszen tudjuk, hogy átmentél egy nehéz időszakon, amikor nem ment a játék a DAC-mezben, viszont fordult a kocka, és már egy ideje remek teljesítményt nyújtasz a klubban, most pedig szinte mesés pillanatot éltél át a válogatottban. Minek vagy kinek köszönhető ez a mondhatni, radikális változás?           

Amikor a DAC-ba kerültem, szép és eredményes kezdetet vett a sárga-kék karrierem, ám a későbbiekben ingadozó volt a teljesítményem, az emberek pedig mindenfélét gondoltak rólam, de én akkor is maximális erőbedobással edzettem, hogy lendítsek a teljesítményeimen. Ez fokozatosan sikerült is, és jöttek a stabilan jó eredményeim. Ennek az igyekezetnek a végen pedig megkaptam a meghívót a válogatottba. Szerintem, tehát elsősorban a teljesítményem stabilitásának és a szüntelenül kemény edzéseknek köszönhetem.

Jojo Samek felvételei

Nézve a válogatott mérkőzést, nekem felszabadultnak tűntél. Jól láttam, vagy a látszat csalt?  

Talán az első 10-15 percben még ismerkedtem picit, de ez természetes, utána viszont megszoktam a játékostársaimat, és főleg a meccs tempóját.

Szerintem a történeted nem csak a sok edzésnek köszönhető, erősödtél mentálisan is, s nem csak a dunaszerdahelyi időszakodra gondolok. Mikor kezdted mentálisan erősnek érezni magad?  

Úgy gondolom, hogy talán az utóbbi három évben kezdtem jobban hinni magamba a pályán és az edzéseken is.

Vasárnap nehéz meccsünk lesz a Nagyszombattal, és talán feléd némileg nagyobbak lesznek az elvárások. Fel vagy készülve a nagyobb nyomásra?

Persze, benne van a pakliban, hogy az ellenfél jobban odafigyel rám, és talán nagyobb nyomás alatt leszek, mivel az emberek nagy dolgokat várnak majd el tőlem, de ne feledjük: a mérkőzést nem egyedül játszom, tizenegyen vagyunk!

Erik, kívánok sok sikert neked és a csapatnak is a Nagyszombat elleni meccsen, és köszönöm ezt a rövid beszélgetést! 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább