Amikor a meccs után Szigivel fütyülünk az objektivitásra

Tudom, csaknem szurkolói szemszögből, az ellenfelet szarkasztikus megjegyzéssel illetni nem éppen az újságírói profizmus jellemzője.

Részben ilyen kihágást követtünk el ma Szigivel, amikor pár perccel a meccs után forgattuk a SzerdaHelyzet következő részét. Az elemzések közé bekerült néhány maximálisan nem objektív és kárörvendő megnyilvánulás, de én nem tartom egyiket sem helytelennek. Így éreztük Szigivel, mert…

Jojo Samek felvételei

Mert puskaporos volt ez a meccs az első percektől kezdve, és kemény belemenések – sportszerűek, de sportszerűtlenek is –, provokációk, és rengeteg rossz passz jellemezte a pályán történteket az első félidőben.

 

Ami a bírót illeti, szerintem nehéz értékelni őt, mert ezt a meccset három főbíró sem bírta volna irammal – játékosok, mintha boli z divých vajec…

A másodi félidőben – nem mintha az elsőben nem láttunk volna jó individuális teljesítményt – volt mit dicsérni egyéni- és a csapatjátékban is (erről bővebben a SzerdaHelyzetben).

Ami kellőképpen megfűszerezte a második félidőt az…, hm…, erre most nem használok fociterminológiát,

inkább két mondatot, egyiket a nagyszombati játékostól: megdöglünk, de akkor sem akarunk kikapni! Másik pedig a dunaszerdahelyi játékosoktól: Megdöglünk, de mi akkor is nyerünk ellenetek!

 

Nem volt ez fantasztikus színvonalú meccs, de sok szempontból nem hagyta a nézőket ülni a fenekükön, csöpögött az ellenfél és ellenség közötti viszony. És több mint 7000 néző. Mi a meccs után teli torokból, ha még tudtunk, EL Maestro pedig frusztráltan. Tudom, ez nem illendő, és eddig soha nem is tettem, de kedves olvasók, lehet ma a győzelem öröme mellett picit kárörvendeni?

Mea culpa, mea maxima culpa, de úgy érzem, hogy igen.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább