Mindjárt itt az áprilisi Klikk Out – Íme 10 téma, amiről olvashatsz benne!

Csütörtökön kerül a megszokott helyekre a magazinunk áprilisi száma. Alább hadd ajánljuk magunkat!

Editorial

Kapjátok be az összes középső ujjamat!

„Szerencsére olyan országban élünk, ahol egy kettős gyilkosságra – amely értelemszerűen nem pusztán egy fiatal jegyespár brutális meggyilkolását jelenti, hanem a sajtószabadságét – kellően érzékeny a társadalom, egyszersmind a sajtó. Sajnos viszont ez egy olyan ország, ahol a politikai kultúra még egyáltalán nem nőtt fel ehhez.”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Autó

Kell a lábnap

Mercedes X 250d

„Mint aki tökéletesre tornázta felsőtestét, de rendszeresen kihagyta a lábnapot. Pedig az kell!”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Interjú a Pósfa zenekarral

Ez a miénk, és a mi felelősségünk,

hogy ápoljuk

„Ha a zenére áldozod a szabadidődet, megtanulsz egy hangszeren játszani. Ha nem így teszel, akkor foglalkozhatsz minden mással. De ha tetszik, és szereted, van értelme és célja, akkor miért ne?!”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Fekete Nándor

Ezthallgasdmegë

GRIME

„Fekete fickók Nike hoodyban, iPhone a kézben, benne a megírott szöveg és szórja a szokatlanul gyors rímeket? Mindezt olyan basszusra, ami ha megszólal, az asztalon hagyott pénzérmék megemelkednek, majd arrébb mennek pár centit? Igen! Ez a grime (grájm)!”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

Irodalom

A költészet apraja-napja

„Mivé vált a költészet mára? Szubkultúrává. Száműztük nagy fényes termeinkből az apró színházakba és a füstös kis kávézókba, néha stikában megejtett író-olvasó találkozóra.”

Szerző: Mezei Máté

Vendéglőlesen

Lorians étterem – Dunaszerdahely

„Öt éve, amikor első alkalommal benyitottunk a dunaszerdahelyi Lorians étterembe (akkor még csak egy volt) nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Most, mikor is a Klikk Out csapatával újra meglátogattuk a helyszínt, sajnos a meleg fogadtatás már elmaradt. A korábbi és a mostani tapasztalataink között óriási a különbség.”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Ugróczky István

Sport

A dunaszerdahelyi aranycsapat –

Interjú Petényi Györggyel

„Az utolsó nap öt játszma befejeztével 1,5:3,5-re vesztésre álltunk, és akkor még három parti várt ránk. Tudtuk, hogy csak úgy védhetjük meg a bajnoki címet, ha mind a hármat megnyerjük. Ezek a srácok pedig megcsinálták, megnyerték!”

Szerző: Kiss Balázs / Fotók: Jojo Samek

Sport

Kis Medgyeske nagy tehetsége

„A kis hölgyemény távolugró, és a szakma szerint látványos stílussal és remek ugrótechnikával rendelkezik. Ugrótechnikája azonos a világcsúcstartó Galina Csisztjakováéval.”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Jojo Samek

Baba-mama

Mindennapi zalánkodás Majával

Anyai szerepben: Gasparik B. Krisztina, azaz Maja, az Arizóna zenekar énekesnője, rádiós és televíziós műsorvezető.

„Ismertem a történetüket és azt is, hogy közös útjuk nem indult úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Bátortalanul hívtam őt interjúra, mert nem sejtettem, akar- és tud-e mesélni erről a fájdalmas és aggódással teli időszakról.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Horen

Április lánya

Méhes Anna

Mi a legszebb és legborzasztóbb abban, amikor az ember felnő?

Szerintem a legszebb benne, ahogy megfogalmazódik a fiatalokban a nekik kedves jövőkép, és ahogy elkezdenek tenni az álmuk megvalósítása érdekében… A legborzasztóbb, hogy felnőttként a sok megoldandó probléma miatt kevésbé tudjuk értékelni az élet apró örömeit.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Jojo Samek

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább