Péntektől csütörtökig: 13 program az egész hétre

Íme egy újabb programajánló a következő hétvégére és az azt követő hétre! Kiválasztottam a 13 (szerintem) legjobb programot a környéken. A hétvégén bulik, koncertek, workshopok, a jövő héten pedig színház, filharmonikus koncert és előadások várnak!

Lapozzátok át, hova érdemes menni kulturálódni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat péntektől csütörtökig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Péntek (ápr. 13.)

DJ Sobek (HUN)

NFG klub, Dunaszerdahely

Dj Sobek hosszabb idő után visszatér az NFG klubba, hogy elvarázsolja a közönséget egyedi és különleges hangzású zenéivel, melyet idegen törzsek nyelvével és zenéivel gazdagít.

Sobek a budapesti H!Fly csapat és a CityMatiné rendezvényeinek egyik rezidens lemezlovasa, aki többek között olyan DJ-kkel játszott már, mint Âme, Rampa, Hot Since 82, Kölsch. Zenéit olyan előadók játsszák előszeretettel, mint pl.: Black Coffee, andhim, Super Flu, Adam Port és David Mayer.

Az eseményről minden információt itt találsz.

Kezdés: 21:00

Belépő: 3 euró


Windsingers (HUN)

Kortárs Magyar Galéria, Dunaszerdahely

A JazzKlub DS jóvoltából péntek este minőségi jazzkoncert készül városunkban.

Öt énekes, egy színpad, egy új zenei világ, egy felejthetetlen élmény! A WindSingers acappella-együttes 2011-es megalakulása óta több tucat koncert és fesztivál rendszeres vendége volt mind hazai, mind külföldi színpadokon.

Péntek este a Vermes-villában a jazz fejlődésének legfőbb állomásait és alakjait mutatják be, a műfaj gyökerének számító afrikai törzsi daloktól egészen Miles Davis és John Coltrane koráig.

Kezdés 18:00

Belépés: tetszés szerinti ár

A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából, a 2017-2018-as magyar V4-elnökség keretében valósul meg.


Kom-Unity

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

A CSINÁLDMAGAD MOZGALOM és a CITY REBOOT közreműködésével negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kom-Unity dubos-reggae-s zenés esemény. Az est folyamán reggae, dub, stepper, deep medi session zenék szólnak egy nagyon speckó hangrendszeren.

A fellépők:

RAGGAULTRAS SOUNDSYSTEM /CZ/
BINGI SELEKTA (Natty Youth Sound) /SK/
SAMPLE LEE (Natty Youth Sound) /SK/
INFRA (City Reboot Crew) /SK/

Kezdés: 21:00

Belépő: 5 euró


New Friend Request – Nem Kel Fel A Nap (lemezbemutató)

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club kétségkívül fénykorát éli. Minden hétvégén menő programokkal invitál falai közé, ezen a pénteken egy masszív rockzenés estre, a magyarországi New Friend Request banda lemezbemutató koncertjére.

Az estén fellép az amerikai The Dissidents és a hazai Mirror zenekar.

Kezdés: 20:00

Belépő: 3 euró 


Szombat (ápr. 14.)

KÖR – Kötetlen rögtönzések, Impró-délután 

NFG Klub, Dunaszerdahely

A Benes Tarr Csilla által vezetett Impró-délután minden – 14 éven felüli – improvizáció iránt érdeklődőnek ajánlott! Továbbá annak is, aki szívesen kipróbálná magát különböző élethelyzetekben, vagy csak egyszerűen értelmes és játékkal teli délutánra vágyik egy szuper társaságban.

Az eseményt itt találod.

Kezdés 15:00

A belépés ingyenes.


GrooveTrain-koncert

NFG klub, Dunaszerdahely

Dunaszerdahely legmenőbb funkyzenekara, a GrooveTrain ad koncertet szombat este az NFG klubban! A kiváló zenészekből álló csapat két felvonásban zenél nekünk. A zenekar a funkzene minden formáját megszólaltatva pörget majd minket az önfeledt táncolásba, míg Lali és Anna szorgos keze készíti a legfinomabb italokat a városban!

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 21:00

Belépő: 3 euró


Kollektíva

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Komáromban a Kollektíva névre keresztelt verses, színházas és zenés esemény.

Az est slam poetry-vel kezdődik: szókimondó és frappáns szövegeit elmondja Mészáros Péter, György Ádám és Bíró Dénes. A slameket felváltja az Ahogy esik, úgy puffan!, mely egy tehetséges színészekből álló csapat rögtönzős játéka. A színvonalat Bakonyi Alexa, Tóth Károly, Nagy László és Olasz István remek színművészek biztosítják, a játékvezető szerepét pedig Majorfalvi Bálintot tölti be.

Az este folyamán koncertet ad a dunaszerdahelyi Arizóna és a farnadi Estendøn zenekar. Utána pedig DJ-k pörgetik a bakelitet: Psycho, Fox és Bres-Cape.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 20:00

Belépő: 5 euró


Bohemian Betyars, Estendøn

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

A Bohemian Betyars egy valódi energiabomba-zenekar, amely az elmúlt évek alatt már ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti-óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból. A betyárok koncertje utána a farnadi Estendon ad koncertet.

Az eseményről minden infót itt találsz.

Kezdés: 19.00

Belépő: 5 euró


Vasárnap (ápr. 15.)

Vikkendhouse-mixsorozat

Klikkout.sk

Vasárnap délben folytatódik a Vikkendhouse-mixsorozat, amely ismert hazai alkotók, kultúrában tevékenykedők, zenegyűjtők és rajongók ízlését és hangzásvilágát mutatja be egy-egy mixben. A 34. epizódban egy tehetséges fiatalember, Dora Dominik személyét ismerhetjük meg közelebbről és hallgathatjuk meg aktuális kedvenc zenéit.

Az eddigi epizódok elérhetők az alábbi linken.


Hétfő (ápr. 16.)

XXVII. Dunaszerdahelyi Zenei Napok

Jana Pastorková-, Dana Šašinová-koncert

Kortárs Magyar Galéria, Dunaszerdahely

Április 4. és 19. között rendezik meg a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában, a református templomban és a Vermes-villában a Dunaszerdahelyi Zenei Napokat.

A hétfői program 18.00-kor kezdődik Jana Pastorková (ének) és Dana Šašinová (zongora)előadásával.

Kezdés: 18:00

A belépés ingyenes.


Kedd (ápr. 17.)

Kürt – Győri Filharmonikus Zenekar

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

Kedd este a Győri Filharmonikus Zenekar zenél a VMK koncerttermében. Vezényel: Berkes Kálmán, közreműködik: Bolykó István – kürt.

Előadják:

W. A. Mozart: Esz-dúr kürtverseny, No. 3 KV447,
R. Strauss: II. (Esz-dúr) kürtverseny, op. 86,
R. Schumann: II. (C-dúr) szimfónia, op. 61

A Dunaszerdahelyi Filharmonikus Hangversenybérlet előadása. Bérlettel nem rendelkezők számára a jegyár: 15 €


Szerda (ápr. 18.)

Ifjú Szivek Táncszínház: Határon túli nemzeti tánc

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

A műsor a Felvidék, Kárpátalja, Partium és Erdély területein gyűjtött archív filmfelvételek alapján nyújt hiteles képet az egykori verbunkos hagyományokról.

Kezdés: 19:00

Belépő: 8 euró


Csütörtök (ápr. 19.)

Pilát Gábor – Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

Biztosan találkoztál már olyan szerelmespárral, akikre a környezetükben szinte mindenki egyöntetűen azt mondta, „nagyon összeillenek, egymásnak lettek teremtve!”

Majd telt múlt azt idő, s a rendkívüli együttállásból bizony nem lett semmi. Kiderült, hogy a szerelem önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy jó adag tudatossággal, önismerettel, etikával, felelősségvállalással és még néhány olyan dologgal, ami az érzelmeken túl garancia lenne a jól működő párkapcsolathoz.

Nos, Pilát Gábor előadásában választ kaphatsz a fejedben keringő kérdésekre, ha csütörtök este a VMK-ba látogatsz.

Kezdés: 19:00

Belépő: 8 euró

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább