Péntektől csütörtökig: A hétre való 13 program

Egy csodás tavaszi hétvége előtt állunk, ami telis tele van szabadtéri koncertekkel, zenés programokkal. Zajlanak a Szent György-napok, a Komáromi Napok, a Mediawave fesztivál két városban és a Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok. Kiválasztottam a 13 legjobb programot, amit érdemes megnézni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat péntektől csütörtökig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Péntek (ápr. 27.)

Gyermek és felnőtt táncház

NFG klub, Dunaszerdahely

A Mediawave fesztivál keretén belül az NFG klub táncházat rendez a Csallóközi Táncegyüttes és Pántlika zenekar közreműködésével. A tánc gyermekek részére este 18:00-tól kezdődik, majd 20:00-tól felnőtt táncházzal folytatódik.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 18:00

Belépő: 4 euró


Szabó Balázs Bandája / Szent György-napok 

Csaplár Benedek VMK előtti tér, Dunaszerdahely

A híres magyar énekes, dal- és zeneszerző, multiinstrumentalista zenész, Szabó Balázs bandájával első alkalommal ad koncertet Dunaszerdahelyen.

A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó zenekar eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalaikból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben „Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott.

Pénteken a Szent György-napok keretén belül lépnek színpadra Dunaszerdahelyen.

Kezdés 20:00

A belépés díjtalan.


Szarka Tamás és zenekara

VMK, Somorja

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

A zenekar tagjai:

Eszes Viki: ének, Horváth János: zongora, Harmati Máté: szintetizátor, Jelasity Péter: szaxofon, Takács József Jozzy: gitár, Borbély Mátyás: basszusgitár, Lau János: dob

Kezdés: 19:00

A belépés ingyenes.


Szombat (ápr. 28.)

Mediawave 

NFG klub, Dunaszerdahely

Szombaton déltől (párhuzamosan a komáromival) zajlik a Mediawave film- és világzenei fesztivál nálunk, Dunaszerdahelyen is. Díjnyertes filmek, animációk vetítése, francia harmonikás, tibeti, orosz és magyar világzene vár az NFG klubban szombaton!

A teljes programról, a fellépőkről az alábbi linken olvashattok.

Az eseményt itt találod.

Kezdés 12:00

A belépés ingyenes.


Bikini-koncert

Csaplár Benedek VMK előtti tér, Dunaszerdahely

Nem hinném, hogy valakinek be kell mutatnom az eszméletlenül sok magyar rockslágert magáénak tudó Bikini zenekart.

D. Nagy Lajos és zenekara szombat este 20.00-tól ad koncertet a VMK előtti téren.

Kezdés: 20:00

A belépés ingyenes.


Little G Weevil Band

Mozi klub, Somorja

Little G Weevil, ezúttal a vadonatúj, soul-funk-rock irányába eltolódott új anyagát mutatja be. A produkció kapcsán Prince, Lenny Krawitz, Albert Collins, Curtis Mayfield és hasonló előadók nevét szokták emlegetni. Az albumot idén pop-rock kategóriában jelölték Fonogram díjra.

Ő az egyetlen magyar blueszenész, aki Amerikában sikereket ért el, 2013-ban megnyerte az International Blues Challenge-et, amely a legismertebb nemzetközi blueszenei verseny.

Little G Weevil: ének, gitár
Daniel Harper: dob
Premecz Mátyás: hamond orgona,
Pfeff Márton: basszusgitár és
Borsodi László: gitár, ének.

Kezdés: 20:00


Liquid Picnic

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

A Komáromi Napok alatt már kora délutántól zajlik a Liquid Picnic!

A Rév Klub, a City Reboot, a Konkoly Crew és a Drumatch Crew közös eseménye lemezbörzével kezdődik, majd azt kiállítások követik, mint a felvidéki bonsaiosok bemutatója vagy Žaneta Aradská kiállítása, street art, az este pedig DJ bulikkal folytatódik.

További infót az eseményről itt találsz.

Kezdés: 14:00

A belépés ingyenes.


Vasárnap (ápr. 29.)

Experidance: Nostradamus

Városi sportcsarnok, Dunaszerdahely

Az ExperiDance tánctársulat merész lépésre szánta el magát: sok év után újra egy önfeledten bolondozós alkotást állít színpadra. A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át.

A világkörüli út hangulatfelelőse és idegenvezetője Ganxsta Zolee zenész-színész.

Kezdés: 19:00

A belépés ingyenes


Vikkendhouse-mixsorozat

www.klikkout.sk

Vasárnap délben folytatódik a Vikkendhouse-mixsorozat, amely ismert hazai alkotók, kultúrában tevékenykedők, zenegyűjtők és rajongók ízlését és hangzásvilágát mutatja be egy-egy mixben. A 35. epizódban a minőségi dub-techno gyáros, Varga György személyét ismerhetjük meg közelebbről és hallgathatjuk meg aktuális kedvenc zenéit.

Az eddigi epizódok elérhetők az alábbi linken.


Hétfő (ápr. 30.)

Nemzetközi Jazznap – Kovács Linda Recycle 

Mozi klub, Somorja

A Nemzetközi Jazznapon a somorjai Mozi vendége a Kovács Linda Recycle nevű formáció lesz.

Három muzsikus, akik között a speciális kémia lehetővé teszi, hogy tradíciókon átívelő párbeszédek szülessenek. Stílusok közötti átjárhatóság kötöttségek nélkül. A zenei határok feszegetése és az abban való feloldódás a jazz standardek és saját darabok újraértelmezésén keresztül. Asszociációk, reflexiók, szabad improvizáció némi elektronikával fűszerezve.

Kovács Linda – ének
Fenyvesi Márton – gitár
Dés András – dobok


Kezdés: 20:00

A belépés ingyenes.


Kedd (máj. 1.)

Demjén-koncert

Promenád, Nagymegyer

A XI. Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok keretén belül ad koncertet Demjén Ferenc a Promenád szabadtéri színpadján. A koncert előtt a City Dance Club csoportjai, a Megyer Táncegyüttes és a Shadows DS Club emeli a hangulatot.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 20:00

A belépés ingyenes.


Szerda (máj. 2.)

Kulcsár Ferenc-emlékest

Cuvée borozó, Dunaszerdahely

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága a nemrégiben elhunyt költő, Kulcsár Ferenc emlékestjére invitál szerdán minden irodalomkedvelőt a Cuvée borbárba.

Program:

Emlékek a múltból – Kulcsár Ferenc emlékezete: Hodossy Gyula, Zirig Árpád

Vilcsek Béla: Hármaskönyv (Opus-könyvek sorozat) című hármas monográfiájának bemutatója

Kezdés: 18:00

A belépés ingyenes.


Csütörtök (máj. 3.)

Monochrome: Life in Concrete / Takács Gergely tárlatmegnyitója

NFG klub, Dunaszerdahely

A kiállításon Takács Gergely három év alatt tizennégy országban lőtt képeit tekinthetitek meg.

Lemezlovász: Vinnie Lonely. A belépés ingyenes. A tárlat 2018. június 3-áig megtekinthető csütörtöktől szombatig az esti órákban.

Az eseményt itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább