Boys from DAC! Who wants to live forever? (slovenská verzia)

(Chlapi z DAC-u! Kto chce žiť večne?)

Roky som písal články o futbale v slovenčine, ale čuduj sa svete, je tomu už vyše osemnásť mesiacov, čo som naposledy napísal komentár v jazyku slovenskom. Dôvod prečo teraz a prečo kvôli vám, hráčom DAC-u, je jednoduchý. Nie, nepustím sa do vysvetľovania, myslím si totiž, že vám počas čítania i tak dopne. 

Článok bude patetický, vlastne, ja budem patetický, a na dôvažok gýčovitý. Pripravte sa, pretože vás budem bez škrupúľ, bez hany a bázne citovo vydierať.

Titulná fotka: Nanu

Videl som, že v poslednom zápase vládla na ihrisku a aj v jej blízkosti celkom „slušná“ disharmónia. Vyzerali ste ako mužstvo, ktoré sa cobydup (po sezóne) rozpŕchne, niektorí z vás si pôjdu svojou cestou a momentálne je vám viacerým v podstate ,,ukradnuté“ aj to, že čo hovorí tréner. Vlastne, aj on vyzeral, akoby ani v ňom už nebola potrebná iskra.

Iskra však je v nás, divákoch, fanúšikoch. Keby len iskra! My priam horíme!

 

Prečo? Pravdepodobne ste si už stihli všimnúť, že pre futbal žijeme a sme preň ochotní obetovať sk.rvene veľa. Takmer všetkým z nás chodí teraz po rozume, že máme na dosah vysnívanú Európu, po neskutočne dlhom, štvrťstoročie trvajúcom bolestivom čakaní. Ehm… Mnohí z vás sú mladší, ako naše čakanie na Európu…

Dres DAC-u v jej bohatej histórii oblieklo množstvo skvelých hráčov (možno by vám oči vypadli pri pohľade na ich skvostné futbalové umenie).

Mimochodom, dres, ktorý budete mať v sobotu na sebe, obliekal aj futbalista, pred ktorým sa poklonil po zápase na slávnej Maracane samotný Pelé. Volal sa Juraj Szikora.

 

Nejeden zo skvelých futbalistov odohral v drese DAC-u množstvo sezón, ale nedostal od pána Boha šancu, aká sa naskytla teraz vám: vstúpiť do dejín nášho futbalu a stať sa veľkolepým spôsobom nesmrteľným.

Hej, niektorí možno naozaj odídete a možno odíde aj Rossi. Moderný futbal. Biznis. Zmluva. Tvrdé jednanie. Lepšie miesto. Viac peňazí. Hej, aj toto je realita.

Nemení to však nič na skutočnosti, že v sobotu, a to si možno ani neuvedomujete, môžete zažiť jeden z prvých vrcholov svojej kariéry,

 

možno aj najkrajšiu epizódu vašej (tak krátkej) futbalovej dráhy. Nie neskôr, ale teraz máte tú šancu.

Ružomberský sektor pre hostí bude mať exkluzívnych hostí. Približne päťsto našich fanúšikov totiž bude zastupovať davy túžiace po úspechu, po katarzii a ošiali z vybojovanej vstupenky do Európy.

Vytváram na vás tlak, nebodaj vás vydieram? Možno.

 

Dôležitejšie je však to, že vás čaká deväťdesiat minút, počas ktorých od vás žiadam, aby ste podali dvestopercentný výkon. My diváci, Világi a spol, potrebujeme práve toto.

Ozaj! Kto z vás chce žiť večne? Ak budete v Ružomberku úspešní, na Športovej ulici sa vám to podarí.

Od Maceja až po Rossiho, žiadam vás, aby ste v poslednom zápase sezóny išli na doraz a za hranicu svojich možností. Zápas, rovnako ako onehdy Churchill, ponúka nasledovné – krv, drinu, pot a a slzy. My na tribúnach budeme na to pripravení!

A cikk magyar verziója itt olvasható. Fordítás: Németh András

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább