Andy Warhol minden kétséget kizáróan a pop-art egyik, ha nem a leghíresebb képviselője. A nevét hallva a többségnek valószínűleg a Campbell’s leveskonzerv jut eszébe, ám munkássága természetesen nem csak ennyiből állt. Rendezőként is tevékenykedett, nevéhez leginkább „kísérleti” jelzővel illetett filmek fűződnek, de szitanyomatokkal és polaroid fotókkal is büszkélkedhetett. Születésének 90. évfordulójára szedtünk most össze egy csokorra valót az utóbbiakból.  

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Szollár Zsófia

Warhol a 60-as évektől kezdve fotózott, szerette megörökíteni a körülötte folyó eseményeket, sok képet csak hobbiból lőtt el, teljesen hétköznapi dolgokról, mint például az ikonikussá vált banánokról.

A teljes cikk elolvasható, a többi kép megtekinthető az f21.hu-n.

MEGOSZTÁS
f21.hu
A www.f21.hu egy szombathelyi székhelyű, de országos írógárdával rendelkező, kulturális, elsősorban fiatalokat megszólító weboldal, amely igényes és modern köntösben szeretné a klasszikus „nyugatos” értékeket közvetíteni. Nem tör a 20. század elejét meghatározó folyóirat magasságaiba, de a 21. század magyar fiataljainak jelzőfényt kíván nyújtani: kultúra nélkül lehet élni, de nem érdemes.