Bővül a sikabonyi temető

A bővítés a jelenlegi katonai temető mögött valósul meg, a Mindenszentek kistemplomtól a hadifogoly-temetőn keresztül vezető járda épül tovább.

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk

A sikabonyi temető kibővítésének első szakaszában sor kerül a hadifogoly-temető infrastruktúrájának fejlesztésére is, ami a temetőbővítéshez szükséges. Az új temetőrészbe járdát építenek ki, továbbá áthúzzák a villanyvonalat és a vízvezetéket, valamint az utcafront, a Nagyabonyi út  felől új kerítést tesznek le. A fő járdaútvonalak mellett fasort alakítanak ki.  36 parkolóval is számolnak, amelyeket a hadifogoly-temető előtt létesítenek.

A sikabonyi temetőt mintegy 6260 négyzetméterrel bővítik, az új sírhelyek száma a tervek szerint 485 lesz. Létesítenek egy új urnafalat is 192 urnafülkével. A most megvalósuló fejlesztés első szakaszának költsége eléri a 45 ezer eurót, a beruházás teljes költségvetése pedig meghaladja a 200 ezer eurót.

MEGOSZTÁS
Dunaszerdahelyi.sk
A városi eseményeket feldolgozó portál minden korosztály számára érdekes olvasnivalót igyekszik kínálni, bemutatva a városi élet mindennapjait, a kultúrán, a sporton, az oktatáson és az egészségügyön keresztül a gazdasági kihívásokig – nem feledkezve el a közösség kisebb lelkes csoportjairól sem.