Recept: Málnás tekercs (paleo)

A dunaszerdahelyi Best of Salads & More szakértő csapata ajánlásával, a szerző beleegyezésével közlünk a jövőben izgalmas és viszonylag könnyen elkészíthető recepteket. Ezúttal egy ínycsiklandó málnás tekercset választottak számotokra Tücsökbogár Konyhájából!

Recept

A piskótát mákból is meg lehet sütni, a pontos recept itt található, vagy dióból, amihez itt találtok receptet, vagy csak mandulából, amihez pedig itt. A gyümölcs is variálható benne, eper, narancs, mandarin, banán, áfonya, esetleg cukormentes befőtt is kerülhet bele.

 


Hozzávalók:

a tésztához:

5 tojás
4 dkg darált mandula
2 dkg holland kakaó
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só

a krémhez:

30 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
5-8 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1/2 dl víz
3 lapzselatin vagy 1 dkg por

továbbá:

10 dkg friss málna

 


 

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a kakaóval elkevert darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze!

A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk, mielőtt lehúzzuk róla a papírt.

Best of – Nemcsak ételt, de életet adnak!

A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt, kitekerjük. Rásimítjuk a krémes részt, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe vagy késes aprítóba téve krémesítjük.

Megszórjuk a málnával. Újra feltekerjük. Végül 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, mielőtt szeletelnénk.

 


 

Tücsökbogár konyhája:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább