M-M-M!!! Kristóf – a srófoló

M-M-M!!! Azaz, Minden Magyar MILÁK-ista. Pedig ez a 17 éves kölyök csak úgy becsobbant egy junior vb és egy ifi Eb között a budapesti felnőtt vizes vb-re. Nem figyelt se Chadre, se Csehre. Aztán lett belőle Király-Csere. A nagy öreg Lacikát a medencében nem tisztelte. Se másokat, igaz, most századokkal ugyan, de volt nála egy jobb amerikai…

Érdekes, annyira szeretjük az ezüstje után 100 pillén csak 5. Cseh Lászlót, az egy évtizede trónoló magyar úszókirályt, akinek ez volt az elképesztő 8. világbajnoksága, hogy harmincán túl is csak becézgetjük, Lacikázzuk.

Akkor, hogy becézzük a trónkövetelőt, az arannyal felérő vb-ezüst friss birtokosát? Kristófka, a kis grófka?

Mert ettől a szédületes bravúrezüsttől azért még messze nem király! Bár ha saját korosztályát vesszük, nagyon is az: Milák? Az övé a világ!!! Junior világrekordot döntött.

„Csak” háromszor – két nap alatt! Beugrott és úszott, és úszott, és úszott, és csak srófolt, és csak srófolt, és csak srófolt, a junior világcsúcson triplán faragott. Nem kell aggódni a magyar úszósportért, Gyurta Dani és Cseh Laci után jön majd Kenderesi Tomi (Rióban már beköszönt), Milák Kristóf, Bohus Ricsi és mások. Ha nem Tokióban 2020-ban, hát utána.

Mert miközben Katinkára, Lacira, Kristófra és a többiekre figyel a világ, Győrben a 14-17 évesek az Ifjúsági Olimpián 41 érmet (!!!) szereznek a magyar reménységek,

s ezzel az USA és Olaszország mögött a harmadik helyen Magyarország az éremtáblázaton! Voltaképpen Milák Kristófnak még csak Győrben kellett volna villognia, a jövő magyar sportnagyságai között, elvégre alig múlt 17… A sportban a kor aztán tényleg nem számít. Egérke Szöulban csupán 15 volt… És Kristóf Tokióban csak 20 lesz.

Címlapfotó: erdmost.hu

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább