Vidám, Vidám, Te Mindenem…!

Vivala Rossi-ária – magyar hangja Krisztofer

Okos. Pont annyira, amennyire lezser. Épp annyira, amennyire pimasz. Lesz majd a MOL Aréna a Rózsahegy ellen is egy teltházas vidám barak. Mert Trencsénben a Rossi-armada vezére elmondhatta: Veni Vidi Vici, és az alliteráció kedvéért Vida. Hogy mitől az áriám ily vidám? Mert van nékem egy Vidám. Vidám, Vidám, te mindenem – énekelhetné győzelemittasan Marco Rossi Sárdi János vagy Melis György után a Hazám, hazám mintájára Csák Máté vára alatt. Előbb egy csiki-csuki, majd egy lezser balos, s a tréner kedve rögtön dalos.

A DAC első gólja tudatos. Taktika terméke.

Letámadni a trencsénieket, mielőtt elindíthatnának egy veszélyes akciót, 3 a 2 elleni létszámfölényt kicsikarni és befejezni az ellentámadást, lehetőleg kapura lövéssel.

Egy lövés, egy gól – ennél hatékonyabban nem lehet vezetést szerezni. Amikor már a házigazda „meg Gongatta” a vészharangot, a nigériai jobb halfukat, Gongot Davis sem tudta tartani, el is vesztette a fejét, de Kostrna méltóképpen foglalja el a kissé fáradtnak, főleg mentálisan fáradtnak tűnő panamai bal bekkünk helyét – no problemo, ha Eric „vissza akklimalizálódik” Kukkóniába, régi jó önmaga lesz hamar!

Lelkes Ernő felvételei

Ez a csere bölcs volt, akárcsak a Pačinda-Čmelík váltás és a Šafranko-Divković frissítés is. Pambout ellenben nem kellett frissíteni. Most nem céltalanul bolygott, mint a Zólyombrézó ellen, igen jól kiegészítette Ljubičićet, akinek azt leszámítva, hogy ziccerben a lábában maradt a 0:2 – ezúttal a rutinja mellett a szíve is a helyén volt. Vida meg jókor jött jó helyen másodszor is. Amit ott cipőorral művelt szorongatott helyzetben! Pimaszság!

Pedig 1:1 után Macej előtt forró perceken át igazán nagy nyüzsgés volt, de szerencsére nem lábremegés, mert a Šatka-Huk kettős ezúttal is igazolta, hogy ha így folytatják, a Fortuna Liga legjobb belső duója lehetnek ők ketten.

Tudatos, taktikus és léleknyugtató győzelem ez. Könnyen lehet, hogy az alapszakasz végén akár hatpontosnak is számít majd. Javult a DAC játéka és nyert is. Ha már a Rózsahegy elleni meccsre majd korábbi önmaga szintjére visszajavul Davis is, akkor jövő vasárnap este meglehet akár a 3/3 a MOL Arénában. 6 ezer torok-kórus akkordjára.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább