Klikk Out: Ki ne hagyd ezt a 10 cikket szeptemberi számunkból!

Szeptemberi számunkból most kaptok egy kis ízelítőt, kedvcsinálót.

Editorial

ECO-s enged, szamár szenved

„…A közelmúltban alakult a Facebookon egy csoport dunaszerdahelyiekkel, környékbeliekkel, mely az I Love ECO címet kapta. Sose lesz nagyobb ereje semmilyen marketingeszköznek, mint a haverpropagandának, avagy szájreklámnak. Meg az alázatnak és szerénységnek. Mikor jobbnak, okosabbnak, szakavatottabbnak tartasz magadnál másvalakit, akitől el tudsz lesni egy-két trükköt.”

Szerző: Szilvási Tibi

Autó

Kapcsolódó tartalom

Mercedes CLA 180 Shooting Brake

Fotók: Ugróczky István

Mindenből lehet divatot csinálni. A boldogságból is

Nagyinterjú Kovács ‘Kovi’ Zoltánnal a perui útjáról

„Alsószeliből származik, de Andalúziában él, idén pedig megjárta a perui esőerdőt. Nem puszta szórakozásból, kedvtelésből, hanem azért, hogy egyrészt segítsen, másrészt dokumentálja, górcső alá vegye, amink van. Mert ugyan a világ nagy részével sosem fogunk találkozni, de mégis összekapcsol minket az a bigyó, ami éppen most is ott lapul a talpunk alatt.”

Szerző: Szilvási Tibor

Ezthallgasdmegë

Drum and bass, hazai kézből

Megkérdeztük Kardos Istit (Gystore) és Bíró Gergelyt (Soldierr):

Soldierr: „Az emberek elsősorban durva és agresszív zeneként ismerik, én ilyenkor elmagyarázom, hogy van a stíluson belül többféle hangzás és tempó. A legegyszerűbben talán úgy mondanám, hogy olyan, mint a hiphop-ütem, csak dupla sebességgel.”

Gystore: „13 évesen, a suliban hallottam először a brit The Quemists nevű drumbanda Stompbox című számát. Sokáig úgy szerepelt a YouTube-on, mint a leghíresebb dnb-szám. Nagyon megfogott, mert már akkor szerettem a keményebb zenét, mellette Counter Strike videójáték-rajongó voltam, melyben hasonló zenék szóltak.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

Vendéglőlesen

U Fleků

„Akkor még biztosan nem gondolta Skřemenec úr, hogy a hagyományos cseh sörfőzde több mint ötszáz év múltán sem veszít a varázsából! Sőt! Az egyik leglátogatottabb kocsmává nőtte ki magát. Közép-Európa legrégebbi, megszakítás nélkül működő sörfőzdéjében találhatjuk magunkat, ha úgy döntünk, hogy az U Flekůban kívánjuk eltölteni az időnket…”

Szerző és fotók: Mundi Józsi

Sziget, ahol élünk

Grundok és sportpályák

„A tanulók szabadidő-eltöltési szokásait vizsgáló felmérések azt mutatják, hogy az iskolai testnevelés és sport az iskoláskorúak jelentős részénél az egyetlen lehetőség a rendszeres, megfelelő intenzitású fizikai aktivitásra.

Kedves olvasók, tessék szemügyre venni városunk sportpályáit, az úgynevezett „grundokat”, ahol generációk nőttek fel.”

Szerző: Szigeti Attila / Fotók: Lelkes Ernő

Sportos

A Loch Ness-i szörny sem akadályozta meg a Pingvinek

világcsúcsát

„Hideghéty Tibor a nem mindennapi sportteljesítményt jelentő expedícióról hazaérkezve büszkén jelentette, úszóinak sikerült az egyik csúcsbeállítás: a híres Loch Ness-i tavat rekordidő alatt úszta át a hetes váltó. Hogy ez miért akkora világszám? Nos, próbálja valaki utánuk csinálni mindössze 13 fokos vízben!”

Szerző: Kiss Balázs

DAC-jegyzet

Feel The Difference

„Azt bizonyára a szurkolók java része észrevette, hogy változott klubunk filozófiája a játékosállomány, úgy mondom, szerkesztésénél. Azt felesleges elemezni, hogy ez ,,step by step” módszerrel történt, vagy radikálisan vettünk más irányt. Valószínűleg érvényes mindkét változat ötvözete…”

Szerző: Poór Tibi / Fotók: Jojo Samek

Csajos

Külföldi munka – az üvegen túl

„Sokan álmodoznak arról, hogy külföldön vállalnak álástt a jobb bér vagy életfeltételek reményében, vagy egy másik országban kezdenek új életet. Az elképzelés megvalósítása a szabad mozgásnak köszönhetően ma már nem lehetetlen, sőt, rengetegen választják a vándor életmódot, amely minden nap új kalandokat hozhat.”

Këri ad néhány gyakorlati tanácsot ez ügyben.

Szeptember lánya

Viola Barbara

Mi volna az a háromszavas cím, amit az eddigi életedről készült filmnek adnál?

Élni tudni kell.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Jojo Samek

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább