10 magyar YouTube-csatorna, amelyet érdemes követni

A YouTube számtalan motivált és lelkes tartalomgyártónak ad otthont, ahol kiélheti a vágyait, és megoszthatja a világgal, amit érdemesnek talál rá. A csatornák végtelen sorából azonban csak pár olyan van, amelyet valóban érdemes követni. Az alábbi listán olyan 10 magyar YouTube-csatorna szerepel, amelyet megéri követni. A listán szereplők sorrendje jelentéktelen.

  • Pamkutya
    A csatornát 2010-ben alapította egy testvérpár „Pista és Béla”. A csatorna a nevét a kutyájukról, Pamról kapta, akit eleinte videóztak és szinkronizáltak. Később zeneszámokat parodizáltak óriási sikerrel, majd végül a Pamkutya Kalandok sorozattal végleg belopták magukat az emberek szívébe. Jelenleg ők rendelkeznek a legtöbb követővel a magyarok közül, összesen 750 ezer feliratkozójuk van, valamint több magyar YouTube-rekordot is ők tartanak. Legnézettebb videójuk a Despacito paródia, 23 millió megtekintéssel.

  • Videómánia

    A csatornát szintén 2010-ben alapította Dancsó Péter, filmkritikus, műsorvezető, médiaszemélyiség, aki azóta a magyar YouTube egyik legmeghatározóbb alakjává vált. Filmkritikáit, paródiáit és a konzumer társadalom veszélyeire figyelmeztető videóit szinte mindenki ismeri. Stílusára jellemző az irónia és a szarkazmus. Pamkutyáék Despacito paródiájáig hosszú éveken keresztül ő rendelkezett a legtöbb feliratkozóval. Jelenleg 730 ezren követik. Legnézettebb videója a Frozenről szakszerűen, 2,8 millió megtekintéssel.

  • Hollywood Hírügynökség (HollywoodNewsAgency)

    A Hírügynökséget 2011-ben alapította Szirmai Gergely filmkritikus, újságíró azzal a céllal, hogy filmkritikákat osszon meg a nézőivel a lehető legátgondoltabb, legszakmaibb és a lehető legtöbb szempontból. Az évek során rengeteg világsztárral készített riportot, ült be a premier előtti mozivetítésekre és beutazta a világot a másik csatornája, az AFK Légió keretein belül.  Legnézettebb videója A Hányinger Ötven Árnyalata, 1,1 millió megtekintéssel. A csatornát jelenleg 400 ezren követik.

  • JustVidman
    A csatornát 2013-ban alapította egy huszonéves srác, akinek a kiléte egyelőre titok, a hangját viszont rengetegen ismerhetik a furcsán egyedi humorú animációs videók szinkronjaként. Egyedi rajzai, ábrázolása és humora miatt szinte lehetetlen nem kedvelni ezt a csatornát, nem csoda hát, hogy több mint 429 ezren követik még úgy is, hogy sajnos már több mint egy éve nem készített új videót a rajongói számára egy betegség elhúzódása miatt. Legnézettebb videója az I Am Rich Song, 2,7 millió megtekintéssel.

  • Zállatorvos

    Ezt a csatornát Szimanovszky Zoltán – aki valóban állatorvos – alapította 2014-ben, hogy „humorba csomagolt tudást csepegtessen a fejekbe.” A csatornán főleg kisállatokról szóló oktató videókat találunk, amelyekből megtudhatjuk például, mi az a mutáció, hogyan szaporodnak a kullancsok, vagy milyen veszélyt jelenthet egy macska egy várandós kismamára, mindezt nyakon öntve élvezhető és cseppet sem tolakodó humorral. Az animációs videók rendkívül jól szemléltetik a témát, pazar rajzokkal és narrációval, hogy egy amúgy bonyolult és nehezen átlátható témát még a gyerekek is megértsenek. A csatornát még nem sokan ismerik, de remélhetőleg a jövőben ez változni fog. Jelenleg 37 ezren követik. Legismertebb videója a Vírus és baktérium: mi a különbség és kit érdekel egyáltalán? 600 ezer megtekintéssel.

  • Tanulom Magam
    A csatorna rendkívül fiatalnak mondható a maga 2016-os alapításával. Atis, a videók készítője olyan témákat boncolgat, amelyek minden embert érintenek, mégis a legtöbben tabunak tartják, vagy csak nem szívesen beszélnek róla. Ez egy rendkívül hasznos csatorna, ahol olyan videókat találunk, amik segítenek önmagunk és mások megértésében, testi és lelki szükségleteink kielégítési formáinak bővítésében és egy stabil önkép kialakításában. Legismertebb videója a Srácok! 10 dolog, amit az Első Szex előtt tudnotok kell! – Tabuk nélkül (nyugalom, van lány kiadásban is) 240 ezer megtekintéssel. A csatornát jelenleg 70 ezren követnek.

  • Viszkok Fruzsi
    Ez a csatorna 2011 óta kifejezetten lányoknak szól, ahol főleg az életmód-tanácsadás, a smink, a divat és a szépségápolás került középpontba – ezért nem is tudok túl sokat mondani róla 🙂 Ha valakit érdekelnek a fent említett témakörök, mindenképpen látogasson el Fruzsi csatornájára. Legnépszerűbb videója a Jóga kihívás több mint egymillió megtekintéssel. A csatornát 280 ezren követik.

  • Zsozeatya
    Zsozé a magyar YouTube humorfelelősének mondható, bár a szóhasználata és kifejezésmódja aligha nevezhető tintabarátnak. Akit nem zavar a trágár beszéd, a fekete humor és a felszabadult, önfeledt mulattatás, az csakis szórakozhat ezen a csatornán. Zsozé olykor gyönyörű festményeket fest, amiket élőben közvetít, vagy éppen a való életből mesél nekünk tanulságosabbnál tanulságosabb történeteket. Jelenleg ő az egyik legeredetibb, legtermészetesebb és legszórakoztatóbb magyar YouTuber. A lazaság és az egyszerűség megtestesítője. Legnépszerűbb videója a Despacito paródia 1,6 millió megtekintéssel. A csatornát 240 ezren követik.

  •   TheVR
    A csatornát 2013-ban alapította két barát, Jani és Pisti, és azóta Magyarország leghíresebb gamerei lettek, hála a korai Oculus Rift VR bemutatójuknak. Azóta a legújabb játékokat és alkalmazásokat mutatják be, és próbálják ki kamerák előtt a reakcióikat nem leplezve. Technikai tudásuk és tapasztalatuk magasan az élen jár a többi magyar YouTuberével szemben, ezért 2014-ben létrehozták a TheVRTech csatornát is, amely kizárólag termékbemutatókkal foglalkozik. A TheVR-t jelenleg 546 ezren követik. Legismertebb videójuk a Világ Legidegesítőbb Játéka, 1,7 millió megtekintéssel.

  • Magyarósi Csaba
    Az egyik legidősebb magyar YouTube-csatorna, amelyet 2006-ban alapított az azonos nevű tulajdonosa. Fő profilja a vlogolás a létező összes témában, helyszínen és módon, ahogy csak lehet. Pörgős stílusa nyugatias hangulatúvá teszi a videóit, amelyekben általában érdekes témákat boncolgat. A techbemutatók, utazások és egyebek sem állnak távol tőle, szinte mindig úton van külföldön, amit előszeretettel oszt meg a 180 ezer követőjével. Legnépszerűbb videója a Hogyan elégíts ki egy nőt? (+18) 1,7 millió megtekintéssel.Természetesen nem csak ez a 10 magyar YouTuber létezik, és nem csak őket érdemes követni, de a többi csatorna általában jobban megosztja a közönségét.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább