Klikk Out Vikkendhouse: Elvisz és a vasárnapi rock and roll!

My Boy Elvis – mint ahogy szól Janis Martin száma a mixből, úgy passzol a cím mai szelektorunk nevéhez. Az emberhez, aki megmutatja tíz (+1) kedvenc zeneszámát, aki bevezet minket a már-már feledésbe merülő rock and roll és rockabilly életérzésbe, akit mindenki úgy ismer a környéken: Elvisz. 

Fotó: Ugróczky István

Mai zenei felelősünk és egyben a Vikkendhouse mixsorozat negyvenharmadik főszereplője Szalay Gábor, a rock and roll stílusjegyeit büszkén magán viselő dunaszerdahelyi srác, a régi NFG klub legendás pincére.

Gábor, azaz Elvisz méltó helyen szerepel magazinunk szelektorai közt, hiszen olyasféle zenei stílus ismerője, gondozója és éltetője, amely Amerikában az 1940-es évek végén, illetve az 1950-es évek elején hódított, majd twisztelte szét az egész bolygót. Ez a rock and roll és a rockabilly, mely még mindig ugyanolyan energiával szakít, de sajnos a fiatal generáció kevésbé ismeri.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Ismerjük meg Elviszt:

Sziasztok! Becsületes nevem Szalay Gábor, de a legtöbben csak úgy ismernek, hogy „Elvisz“. A logisztikában tevékenykedem már sok-sok éve és emellett néhány hete abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a budapesti Black Frogs rockabilly együttes menedzsere lettem.

Milyen volt az első találkozásod a zenével?

A legelső emlékeim a zenéről a családi kirándulásokhoz köthetők. Autóban utazván szüleim – javarészt édesapám – által rengeteget hallgattuk a Queen-t. Ezen együttes munkásságát nagy becsben tartom. Leginkább egyetemi éveim alatt bővült a zenei ízlésem, amit főleg az NFG klubban való szerepvállalásom segített Hadzsi barátom mellett. Nagyjából ezen epizód végén jött a nagy szerelem, a rock and roll és a rockabilly, aminek máig rabja vagyok.

Milyen zenei stílusok kísértek eddig utadon?

Már eléggé fiatalon – gondolom, mint általában mindenki – kezdtem érdeklődni mindenféle zene iránt. Ahogy az évek teltek-múltak, majdnem mindenevő lettem; számos stílusban különböző zenét hallgatok a hiphoptól és a világzenétől kezdve a metálon át egészen a rock and roll-ig. Minden stílusban vannak kedvenc előadóim.

Kik az abszolút nagy hazai és külföldi kedvencek? (természetesen Elvis után!)

Hazai kedvenc természetesen a Black Frogs. De említésre méltónak tartom a Mystery Gang-et, és hát kinek ne indulna be a lába az örökzöld Fenyő Miklós-számokra?! Külföldi kedvenc, ha már Elvis-t nem kell említenem, igazából kimondottan nincs, de nagyon szeretem a Russ Be-Bop & The Roadrunners számait és Johnny Cash-t. Valamint a hölgyeket nem kihagyván a sorból, Janis Martin hangja igencsak addiktív.

Mi alapján válogattad a zenéket a mai mixhez?

Ezeket a dalokat a saját állandó playlistemről válogattam össze. Remélem, tetszik majd és sikerül szélesebb körben megismertetnem ezt a pazar stílust és életérzést. 

Üzenet a mixhez:

ROCK AND ROLL UNTIL I DIE!

A mix:

Tracklist:

1. Elvis Presley – In the ghetto

2. Black Frogs – All Day All Night Rock & Roll

3. Eddie Cochran – Twenty flight rock

4. Mystery Gang – Megőrülök érted

5. Russ Be-Bop and The Roadrunners – Howlin for my baby

6. Rune Halland – Rockabilly Guy

7. Janis Martin – My Boy Elvis

8. Glenn Honeycutt – All night rock

9. The Slippers – Rockabilly Star

10. Johnny Carroll & His Hot Rocks – Crazy,Crazy Lovin

Bonus track:

+1 Johnny Cash – The Man Comes Around

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább