Nem akarok spagetti lenni! – Az álom tudománya (filmajánló)

Michel Gondry Az álom tudománya című filmje nem a rendező legismertebb vagy legjobb munkája, de mindenképpen különleges, egyedi alkotás, amely az álom és a valóság keveredésének furcsa világába vezeti be a nézőt.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Szőnye Alexandra

A francia függetlenfilmes rendező, Michel Gondry (egyelőre) a 2000-es években élte a virágkorát, olyan filmeket tett le az asztalra, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy a Tekerd vissza, haver!. Az álom tudománya című munkája, melyet a rendezés mellett ő is írt, kissé nehezen befogadható, de különleges darab, egy férfi története, aki a képzelete és az álmai világában éli meg és próbálja feldolgozni egy nő iránt érzett szerelmét.

Stéphane Miroux gyermekkora óta élénk képzelőereje és intenzív álmai miatt gyakran nehezen tud kötődni a valósághoz. Miután édesapja meghal, visszatér Franciaországba, a gyermekkori otthonába az édesanyjához, aki egy naptárakkal foglalkozó cégnél talál neki munkát. Az anya, Christine azt állítja, itt kiélheti a kreativitását, azonban Stéphane a portfóliójával csak közönyben és udvarias visszautasításban részesül, majd egy unalmas pozícióban tud elhelyezkedni a vállalatnál. Egy napon, amikor munkába indul, találkozik az új szomszédjával, Stéphanie-vel, és a lány zongoráját cipelve meg is sérül. Stéphane sokáig nem árulja el, hogy a szomszédságban lakik, élvezi a lány és csinos barátnője figyelmét. Eleinte az utóbbi hölgy kelti fel az érdeklődését, később azonban rájön, hogy a szomszéd Stéphanie hozzá hasonlóan kreatív és művészi hajlamokkal rendelkezik, így elkezd vonzódni a magának való lányhoz.

A cikk folytatása elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább