Klikk Out Vikkendhouse: A titokzatos rádiós

Ugye milyen király tud lenni a vasárnap, ha hét ágra süt a nap?! Ezt a jó érzést fokozhatjuk jó kis családi programokkal, délutáni pihenéssel, vagy a Vikkendhouse mixsorozat ötvenhatodik epizódjával, melyben egy nagyon is érdekes ember mutatkozik be. Mesél a zenével való kapcsolatáról és meghallgathatjuk nyolc kedvenc zenéjét egy mixcsokorba kötve.

Mai főszereplőnk egy vásárúti származású, jelenleg Dunaszerdahelyen élő fiatalember, Kálmán Norbert. Ismerheti őt mindenki, aki hallgat Pátria, vagy Tollas Rádiót, a helyi kulturális események, NFG-s koncertek és klubestek rendszeres látogatója. Imádja a minőségi dolgokat, mint az idő, melyet keresztfiával tölthet, a különleges ételeket és a már első alkalommal addikciót előidéző zenéket.

Zenei ízlése széles skálát takar, mely alatt olyan kincsek is lapulnak, mint Louis Prima, Chuck Berry, Vangelis, valamint a Parno Graszt.

Ismerjük meg Norbit:

Kálmán Norbi vagyok. Rádiós. Nincs hobbim, és ezt mindig “féltem” elmondani, mert hát milyen ember már az, akinek nincs hobbija…?! De hát ez van. Ja, és van egy keresztfiam, akit imádok.

Emlékszel rá, mi volt az első zene, ami rabul ejtett?

Erre nem tudok pontos választ adni. Arra viszont emlékszem, hogy amik egész kicsi gyerekként is már tetszettek, azok a Queen együttes zenéi voltak.

Milyen zenei stílusokon haladtál át, és ezekből mi maradt meg mostanáig?

Nem leszek egy jó interjúalany, mert erre sem tudok pontos választ adni. Egész egyszerűen mindig rabul tudott ejteni az a zene, ami valamiért tetszett, stílustól függetlenül. Imádom az autentikus cigányzenét, a komolyzenét, de jó néhány rockszámot is.

Ki a három legnagyobb kedvenced a világ, vagy akár a magyar zenéből?

A három legnagyobb, akik szerintem nem tudnak/tudtak rossz zenét csinálni, a Beatles, a Queen és a U2.

Mint rádiós, mi alapján válogatod a zenéket a műsoraidba?

A műsoraimba a témákhoz válogatunk ún. apropózenéket. Azért beszélek többes számban, mert a rádióban dolgozik egy zenei szerkesztő és a zenék válogatása főként az ő reszortja. Egyébként igyekszem a kedvenc zenéimet megjeleníteni a műsoraimban.

Norbi szerénysége mögött hihetetlen ritmusérzék lakozik, ami abban mutatkozik meg, hogy az összes olyan zenét, ami találkozik az ízlésével, a combján, vagy a fotel karfáján dobolja valami fantasztikus pontossággal.

Ha az apja lennék, dobosnak adnám.

 

Lássuk, illetve halljuk, melyek is a mai főszereplőnk kedvenc zenéi.

Üzenet a mixhez:

A mai mixben hallható zenéket szinte nem tudom megunni, időről időre előveszem és élvezem őket. Egyébként csak kinyitottam a YouTube-ot, és a leggyakrabban hallgatott zenék között voltak ezek. Na, de most nem jók?!

A mix:

Tracklist:

1. Wyclef Jean feat. Mary J. Blige – 911

2. Fekete Vonat – A Város Másik Oldalán

3. Luniz – I Got 5 On It

4. PHFAT – Lights Out ft. YoungFreud

5. Earth, Wind & Fire – Boogie Wonderland

6. Locomotiv GT – Embertelen Dal

7. Sting – Englishman In New York

8. Yo-Yo Ma – Bach Cello Suite No.1 in G Major

Az eddigi epizódokat itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább