BALI SHOW első évad

Főszerkesztőnk kérésére pár sorban szilveszter előtti „saskabarénak” elő kell húznom a BALI SHOW-t a Klikkout Youtube csatornájának legmélyébb bugyraiból. Mit ad isten, találtam is – nem is egyet – „dokonca” egy egész évadot. Lehet azért, mert én raktam oda. Na mindegy.

De mit is lehetne írni egy nehezen kategorizálható, igaz útját kereső, újsághordás alatti eszmefuttatásokat és pillanatokat technikailag nem tökéletesen megörökítő, rövidke videókról, melyekben két Y-generációsé a főszerep, a forgatókönyv, a fizikai munka, a videós utómunka, a tartalmi háttér ésatöbbiésatöbbi?

Igazából sok mindent, úgyhogy készítettem épp nem hű társam híján egy két ünnep közti képzelt interjút saját magammal, mert a sűrű ünnepi haditerv és az „ilyenkorisdolgoznomkellvalamit” helyett, nem jutottam el egy amerikai pofesztiválra idén sem. (nagyonboldogkarácsonyomlehetett)

Baliporter: Kedves Balázs! Most őszintén, mondja már! Most miért volt szükség erre a BALI SHOW-ra?

Balázs: Elsősorban szeretném megköszönni a felkérést az interjúra, s azt, hogy itt lehetek.
A miértre próbálok egy rövid választ adni: az újsághordásra nem lehet igazából azt mondani, hogy valami izgalmas szakma lenne. Főleg nem úgy, hogy ezt egyedül csinálja az ember, mint ahogy én a kezdetekben csináltam azt. Bizony, nem volt mindig mellettem azóta majdnem mindig hű kéjkacajú társam LALI, pedig Klikk mindig volt. Na de nem is kellett elsőre több mint három „lécci”, és termett mellettem egy Lali, s máris munka helyett móka lett a „Klikkhordás”.

Mennyivel menőbb már úgy újságot hordani, ha az ember mellett ül egy hús-vér sorozatbeli nevetéshang,

 

mely ráadásul üstökösökkel veri azt, ami a Jóbarátok akármelyik évadjában volt. A logisztika optimalizálódott, a kihordás hatákonyabb lett.
Akkoriban elkezdett érdekelni a videókészítés, több projektnek részese voltam: interjúk, aftermoviek, hónaplánya, stb.

Videót készíteni tanulni meg csak úgy lehet, ha videót készít az ember.

 

Így kitaláltam magamnak egy új hobbit edukatív céllal. Lalival addigra már több hónapja hordtuk szét a magazint járásban, egyszer beraktam a kamerát a szélvédő elé, majd este elkezdtem vágni míg nem állt össze egy videó.

Baliporter: Mire számítottatok?

Balázs: Hidegre, melegre, de csak azt mondtam magamban „thug life buzerantok” Friderikusz-, Fábry-, Balázs- és Mónika Show után végre nekem is van egy saját BALI SHOW-m. Mindig vannak emberek, kik megkérdezik, hogy miért? Inkább azt mondom, miért ne. Ha tetszik, ha nem, színesbítjük a kortárs szlovákiai magyar kisebbségi kultúrpalettát, műfajtalkotunk, akármilyen jól vagy rosszul csináljuk azt.

Baliporter: Miért lett BALI SHOW a műsor neve?

Balázs: Ráfogtam, hogy a BAlázs elejéből és a LaLI végéből van összerakva, de igazából önimádó vagyok, s a Balázs foglalt volt, így lett Bali. Hajlandó lettem volna még egy kompromisszumos Blali Show-ra, de a Lali már nem akarta feladni a „befutott” brandet.

Baliporter: Mégis kinek szánjátok a műsort?

Balázs: Mivel szórakoztatónak szánjuk, így annak, aki kikapcsolni akar és vágyik egy kis „wtf”-érzésre, az aktualitás mellett igyekszünk belevinni ismeretterjesztő dolgokat is. Modern kort élve megválogathatjuk, milyen tartalmakat akarunk magunkévá tenni, már nem csak 8 csatornát hoz be a Tesla tévé, no meg folyik a csapból az internet, rajta meg a Youtube. A lokális tartalom is kapható már audiovizuális formában, csak tudni kell, hol keresni. Margóra megjegyzem, mert ugye ez is a reklám helye: a Klikkout médiumain jól tapogattok, úgyhogy elmondom mégegyszer:

iratkozzatok fel a Klikkout Youtube-csatornájára!

 

Baliporter: Lesz második évad is? Tervek a jövőben?

Balázs: Tervezgetünk, reméljük sikerül a folytatás, a havi intenzitást szeretnénk tartani a jövőben. Gondolkodunk új projekteken is, amennyiben elkészülnek, látni fogjátok.

Baliporter: Végszó?

Balázs: Most komolyan? Nem beszélgettem magammal eleget?

Baliporter: Nem. Komolyan! Végszó?

Balázs: Akinek akad felesleges másfél órája, s kiváncsi, milyen kalandokat lehet megélni egy havonta megjelenő magazin terjesztésénél, darálja le az első évadot, s essen szerelembe Lali erotikus hangjával! Örülök minden visszajelzésnek.

Baliporter: Köszönöm a beszélgetést!

Balázs: Én köszönöm.

Baliporter: Én köszönöm.

Balázs: Nem, nem, én köszönöm.

Baliporter: Mondom, én köszönöm.

Balázs: Nem, én köszönöm.

Baliporter: Én köszönöm!

Balázs: Akkor én majd megköszönöm, ha megnézted az összes videót. PIMO.









Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább