Čmelo jó úton haladsz, de kérlek, a fontos dolgokra összpontosíts!

Körülbelül tíz perce a meccs vége előtt szóltam a mellettem álló haveromnak: menjünk az ellenfél kapuja mögé, nemsokára gólt rúgunk! Nem szokásom így tippelni, ezt a mondatot inkább poénnak szántam.

Mi lett a vége, azt sejthetik, igen, két méterre a kaputól láttam Davis gólját, de nem is tudom, hogy sajnos vagy hálistennek, láttam a Davis–Čmelo etűdöt is. Nyilván nem kell ebből szenzációt csinálni, de azért az se lenne jó, ha szőnyeg alá söpörnénk ezt a dolgot. Mi is történt:

Az ellenfél szabálytalankodik, és mi kiharcolunk egy tizenegyest. Az eset közelében lévő Čmelo a kapu mögé fut és kézbe veszi a labdát, egyértelműen ő akarja rúgni a büntetőt. Miután a kapu mögül a pályára lép, ott terem Davis, aki mutatja, hogy ő rúgja a büntetőt. Čmelo enerváltan Davisnak dobja a labdát. Davis enerváltan visszadobja Čmelónak. Huk kapitányként rendezi a sorokat – főleg Čmelík felé beszél. Még elhangzik pár szó, lényegtelen, hogy mi. Davis berúgja a tizenegyest, Lukáš odamegy Davishoz, gratulál neki, végül, menet közben talán tisztázzák a dolgot.
Fekete Nándor felvételei

 

Szerintem: nem először történik, hogy egy kecsegtető szabadrúgásnál vagy a büntetőnél tépkedik a játékosaink a labdát egymás kezéből, mint a grundon. Ez helytelen, hiszen nem az első csapat lennénk, ahol egy ilyen ,,adidealabdáténrúgom”-szitu konfliktust generálna. Hm…

Annak ellenére, hogy ez ,,csak” barátságos meccs, ezen is kell, hogy érvényes legyen a mérkőzés előtt megbeszélt sorrend, kiváltképp ilyen fiatal, forrófejű játékosokból álló csapatban.

Abban az esetben, ha ez megvalósult, Peternek egyet rá lehet csapni az asztalra. A reakciók miatt is. Pont.

Lukáš… Szinte érezni, hogy (és ezzel nem akarom megsérteni a csapat többi tagját) a legnagyobb érdeklődést az újonc Ayong (aki, ha az erőnlétet nem veszem figyelembe, nem is néz ki rosszul) és Čmelík (jó fazonú) visszatérése kelti.

Lukáš nem játszik rosszul, és észlelhető, hogy az emberek java része szorít neki – sikerüljön a comeback.

Mindenki látja, hogy Lukáš igyekszik, ezért ez a túlmotiváltság, vagy nevezzük ezt bárhogy is, nem jó. Végeredményben bizony, nem az fog dönteni, hogy egy vagy három gólt rúgott tizenegyesből…

A csapatnak áldozott fegyelmezett játék, minden vércsepp és minden verejték a csapatszellem jegyében – ez fog dönteni, nem pedig az individuális statisztika. Lukáš, jól kezdtél, nagyon jól, kérlek, ne rontsd el a kitűzött cél elérését egy lényegtelen statisztikai adat miatt…

Čmelík rúgta tizenegyesből a győztes gólt a Soroksár ellen. Čmelík 2019-ben szenzációsan visszatért, és egy feledhetetlen karriert tud maga mögött.

Melyik mondat lenne évek multán fontosabb és ütőseb? Lukáš, szorítok, szorítunk!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább