Klikk Out Vikkendhouse: Üzenet a Vámbéry térről

Vasárnaponként új epizóddal jelentkezik a Csallóköz kedvenc mixsorozata, amelyen keresztül a zenében, a kultúra egyéb ágaiban tevékenykedő személy tárja fel zenei világát. Így mi is inspirálódhatunk, megismerhetünk új zenei stílusokat. A Vikkendhouse 69. kiadásában a Felvidék (szerintem) legjobb rappere, Joey, azaz Neumahr Ali hozza a felfrissülést!

Fotók: Ugróczky István

A dunaszerdahelyi Vámbéry tér mindig is menő hely volt. A templom, igaz, nem ebben a formában, de már István király korában is itt állt. A város innen engedte szerte gyökereit, a templom a 14. században kőtemplom lett. A placc a szociban eleinte mint Dukla tér, később mint Templom tér működött.

Számomra azért fontos ez a hely, mert itt lakom, pontosan a híres templom bejáratával szemben. Amikor ide költöztem, a Remény volt a kedvenc számom, mely magán hordozza a tér jegyeit mind szövegben, mind a hozzá készített videóban. Abban a zenében a dunaszerdahelyi Neumahr Ali szövege, valamint Deekay vokálja és zenéje szerepel. Általa ismertem meg mai főszereplőnket és azóta hatalmas füttyszó kíséretében tapsolok, ha meghallok valami újat tőle.

Dreekoék Boldog Karácsonyt, nocsik! c. számában nálam egyértelműen Ali rapje  viszi a pálmát. A két héttel ezelőtti Dreeko és Csiri koncerten alkalmunk nyílt ezt élőben meghallgatni a teljes felállással.

Ali hatalmas trap- és hiphoprajongó. Lássuk, milyen volt az út, amin a zenével fejlődött és mi a kilenc all-time kedvence.

Neumahr Ali vagyok, Dunaszerdahelyen élek, amióta megszülettem. Jelenleg a családi vállalkozásban viszem a stílt.

Milyen a kapcsolatod a zenével, illetve mióta hallgatsz választékosan zenét?

Életem során mindig jelen volt a zene. Első emlékeim között van, hogy a családi autóban hallgattam a Fekete Vonatot. Később barátok és az internet által tudtam elmerülni mindenféle előadók munkásságában. Olyan 10-12 éves koromban jött el a „választékos zenehallgatás” ideje.

Gyermekkorodtól mostanáig milyen zenei stílusokon mentél át?

Édesapám egy barátjától kaptam az első igazi raplemezemet, ami a Dopeman – Fordult a kocka volt, innen indult a rap szeretete. Az első helyen mindig a rap állt, ezen belül kóstoltam bele a műfaj különféle fajtáiba. A szívemhez a legközelebb a trap zene áll, amit a 2000-es évekbeli aranykorával ismertem meg. Ezen felül szívesen hallgatok electrót vagy bármit, ami megtetszik, és hangulatom van rá.

Ki a három legnagyobb kedvenced?

3 rapper, 3 korszak:

Biggie – a legnagyobb, ezt nem kell túlmagyarázni, biggie smalls is the illest,

50 Cent – rajta nőttem fel, ő az utolsó igazi gangsta rapper,

Drake – a legjobb az újak közül, minden arannyá válik, amihez nyúl!

Melyek azok a partyk, amik a legjobban lázba hoznak?

A nyári partik a barátaimmal, amiken a spanjaim vannak a mixpult mögött, számomra ez a legjobb party vibe.

Szerintem a szlovákiai magyar ajkú rapperek közül az egyik legjobb vagy, de sajnos nem sok mindent hallunk tőled. Ez miért van?

Először is értékelem, hogy így gondolod, és jólesik. Én tipikusan az a fajta ember vagyok, akit sok-sok minden foglalkoztat, így a rap is, de sokszor egyes dolgok háttérbe szorítják a többit. Bevallom, legtöbbször unszolás kell ahhoz, hogy a mikrofon mögé álljak, de amikor már ott vagyok, nagyon is jól érzem magam. Ígérem neked, hogy a jövőben gyakrabban fogsz hallani rólam, mert oda jutottam, hogy most már magamat unszolom!

Hogy ítéled meg a mai rapszcénát Szlovákiában és Magyarországon?

Szlovákiában szerintem jó kultúrája van a rapnek, Magyarországon úgy vettem észre, hogy még mindig az underground meg a műgengszter vonal a legnépszerűbb, ami nem az én világom, így azt hagyjuk is.

Mindkét országban a fiatalokban látom a jövőt, itthon P.A.T, őt már a nagy befutása előtt is szívesen hallgattam. Magyarországon a mixemen is szereplő Lmen Prala a jelenlegi kedvencem, ő mutatta meg nekem is, hogy lehet egyszerre magyarul és jól trapet csinálni.

Mi alapján válogattad össze a zenéket a mixhez?

Odafigyeltem, hogy mind a kedvenc előadóim, mind a kedvenc számain szerepeljenek! Pörgettem a Spotifyt, meg a telefonomon zenelistáját, így lett meg a 8 + 1 nyertes.

 

ÜZENET A MIXHEZ


Ez a mix a kedvenc rapperednek is tetszene! ????

 

A MIX:


Tracklist:

1.50 Cent – Hold On

2. A$AP Rocky – Multiply

3. Gucci Mane – I Get The Bag (feat. Migos)

4. The Notorious B.I.G., Method Man – The What

5. Dru Hill, Da Brat, JD – In My Bed (So So Def Mix)

6. Azet – Fast Life

7. Lmen Prala – Haniny

8. Drake – Non Stop

9. Ja Rule – New York (Album Version Explicit)


A Vikkendhouse eddigi epizódjait ITT találod!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább