Így láttuk az Oscar-díj átadót!

A filmek felvonultatása mellett az Oscar-díj a sztárok és általuk az egyes divatházak, tervezők seregszemléje is egyben. Ebben a témában Varga Lívia dunaszerdahelyi sminkest hívtam segítségül. Lívi a legprofibb szakember, akit ismerek a témában, remek ízlése van és imádja a jó filmeket.  

Az Oscar-gála hűséges nézőjeként hogyan értékeled a show-t és a programot?

Február 24-én láthattuk a 91. Oscar-gálát, ahol is az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája kiosztotta a 2018 -as évi filmek legjobbjainak járó elismerést. Az egyik legnagyobb érdekesség, hogy idén házigazda nélkül zajlott a díjátadó. Igaz, ezt igyekeztek rengeteg sztárral kárpótolni a színpadon. Fellépett többek közt a Queen is.

Szakemberként figyelted-e azokat a filmeket, amelyek a legjobb smink kategóriában indultak az idén?

Ez az a kategória, amire rögtön rákeresek, mikor kiadják a jelöltek listáját. Ebben az évben a Határeset, Két királynő, illetve a végül Oscar-szoborral elismert Alelnök c. filmeket jelölték. Én a Két királynő c. filmre tippeltem, viszont elképesztő, hogy milyen nagyszerű munkát végeztek a nyertes filmben. Christian Bale és Amy Adams szinte felismerhetetlen.

Értékeljük egy kicsit a sztárokat! Kinek az outfitje tetszett a legjobban? És miért?

Nagyon vártam a káprázatos estélyiket, de ebben az évben, úgy láttam, inkább a letisztult, finomabb ruhákra esett a sztárok választása, a szabásokat és a formákat tekintve mindenképp. Természetesen nem hiányzott egy-két meghökkenést kiváltó darab sem. Az egyik legnagyobb volumenű estélyit pont egy férfi, Billy Porter viselte. Célja pedig a határok feszegetése volt. Az említett ruha egyébként egy Christian Siriano-darab volt. A díjátadó szettjei közül nagyon tetszett Ashley Graham testhezálló Zac Posen-ruhája, Helen Mirren üde Schiaparelli-darabja, illetve Jennifer Lopez tükrös Tom Ford-estélyije. Az Oscar utáni Vanity Fair-parti ruhái nekem sokkal inkább elnyerték a tetszésemet, Chrissy Teigen Marchesa-ruháját imádtam.

A sminkben mi volt a trend az idén?

Idén a sminkkreációkra egyértelműen az egyszerűség, természetesség volt a jellemző. Háttérbe kerültek a nagy, drámai sminkek. Voltak olyanok is, akik a klasszikus, megszokott füstös szemsmink mellett döntöttek, de általánosságban senki sem esett túlzásba. Személyes kedvencem Kacey Musgraves volt. Modern, üde, légies könnyedség mutatkozott a sminkjében. Nude ajkak, kicsit elmosott tusvonal és highlighter volt a jellemzője, imádtam.

Azt gondolná az ember, a vörös szőnyeghez az én személyes nagy kedvencem, a vörös rúzs dukál, most abból mintha kevesebb lett volna…

Jól láttad, szinte alig láthattunk vörös ajkakat. A rúzsok terén is inkább a visszafogottabb színeket választották, mint pl. a barackos árnyalatokat. Elvétve akadt egy-két korall, illetve narancsos piros szín is.

Ugyan nem láttam az összes ruhát, de a rózsaszín, pink szembetűnően több volt az előző évekhez képest…

A rózsaszínnek szinte az összes árnyalata felvonult a vörös szőnyegen. Ezek közül meg kell említeni Gemma Chan Valentinójat, Kacey Musgraves Giambattista Valli Couture-jét és Julia Roberts Ellie Saab-estélyijét.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább