15 falat az új szerzőkkel bővülő áprilisi Klikk Out-ból!

Címlapkép: Ugróczky István / Alany: Igari Annamária (nőfély)

Csaknem derekához értünk ennek a szeszélyes áprilisnak, e havi számunk már úton, most pedig hadd kínáljunk belőle egy kis kóstolót!

Lapozzunk!

EDITORIAL


Fölzabál bennünket az ostobaság

 

„Mindig sikerül kiszimatolnunk a másik körme alatt a piszkot, miközben mi meg már úgy bűzlünk, mint egy három hete hordott alsógatya. Az elvárásainkat már kukkerrel se látjuk, a saját teljesítményünk viszont legfeljebb egy lázmérővel mérhető. Törekedni kell, hogy az értéke azért egy szintet ne ugorjon meg.”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Jeep Compass 2.0 MultiJet

 

„A Jeep alapvetően városba szánja a Compasst. Ez a külső alapján egyből lejön. De ha kimerészkedünk vele a városon kívülre, esetleg még a falun túlra is, a réti utakra, ott is hozza azt, amit betonon tud.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

NAGYINTERJÚ


„Inkább a szemünk folyjon ki, mint az ital!”

„Körülbelül két éve történt először, hogy rendeltek a lagzira héliumos palackot, aztán a menyasszony és a vőlegény is kiválasztott egy csapatot. Mindenkinek adtam egy héliumos lufit, majd mondtam, hogy válasszák ki a kedvenc versikéjüket vagy egy dalocskát, és gyerünk. Aztán amikor egy óriás srác olyan hangon szólal meg, hogy az Alvin és a mókusokat is szinkronizálhatná, olyankor fetrengeni lehet.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Angyal Gábor – Gombaszög

EZTHALLGASDMEGË


Nyári fesztiválok (1. rész: Szlovákia)

 

„Fesztivál. Az emberiség egyik legjobb találmánya. Koncertek, performanszok, színjátékok, közösség, jóbarátok, sátor, kevés alvás és egy nagy adag szabadságérzet – minden egy helyen. Ahol nem számítanak az élet gondjai, az idő és nincs muszáj. Ahol minden nap fejest ugorhatsz az ismeretlenbe, hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz és egy picit más, színesebb emberként térhetsz haza.”

Szerző: Kovács Ákos

 

PESTI NAPLÓ


1. fejezet: A miértekről

„Újra hallani a visszhangot a szobában, ahogy az utolsó doboz tetejére húzom ki a celluxot. A szemben lévő falnál immáron nincs bútor, csak egy szétnyitható ruhaszárító. A „vagyonom” zsákokba, dobozokba és táskákba készítve, csendesen várja az elszállítást. A bútoraimat eladtam pár nap alatt.”

Szerző: Këri


EGÉSZSÉG


Testképzavar

 

„Mikor azt mondjuk, testképzavar, hajlamosak vagyunk egy vállrándítással azt elintézni: Áh csak valami múló mánia! Holott azok a srácok, akik ész nélkül tömik magukba a növekedési hormont, és azok a lányok, akik éheztetik magukat, bármikor megcáfolhatják, hogy ez nem egy hóbort, hanem létező probléma. Ennek kapcsán született meg ez a cikk a fent említett barátom, Lu segítségével, aki ezen problémákat saját bőrén tapasztalta. ”

Szerző: Mezei Máté / Fotó: Ugróczky István

GASZTROBETYÁR


A tizenharmadik böllérvigadalom

 

„A legismertebb böllérreggeli a sült hagymás disznóvér, amely elengedhetetlen eledele a disznóvágásnak. Tízórainak mondható a vesevelő és az abált kása, amit még kolduskásának is neveznek. Ahogy folyamatosan érkeznek a húsok a böllér asztaláról, úgy kerül a sütőbe a pecsenye, a fennmaradó húsdarabkákból meg készül a toros káposzta. Majd a tokaszalonna, májas és véres hurka, préssajt és a végére már csak a kolbász marad az asztalon.”

Szerző: Mundi Józsi

ELMÉLKEDŐ


Katonaéveink: a kiképzés

 

„A kaszárnya kapuit már leendő társaink nyitották, akik nem titkolva örömüket, mosolyogva fogadták az érkezésünket. Pár perc alatt egy nagyobb csoportot alkottunk a „buzerákon”, és egy tiszt beszélt hozzánk. Keményen, hangosan és csehül. Lehettünk vagy 150-200-an, és miután kivételeztük az összes ruházatot, amit a 730 nap alatt viselni fogunk, a hajnyírásra vártunk.”

Szerző: Szigeti Attila / Fotó: archívum

SPORTOS


Csak a virtus, amire büszkék lehetünk

 

Ülünk az autóban hárman, és azon gondolkodunk, ki hány válogatott meccsen volt idáig. Szégyen vagy sem, a szám nagyon alacsony, és ez nem azért van, mintha más válogatottnak szurkolnánk, mint a magyar, hanem mert mindig a könnyebb utat, a kényelmesebbet választottuk: a tévét.

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Fekete Nándor

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Egy kis oltás

 

„Gondolom, mindenki hallott az elméletről, mely szerint az MMR-oltás, azaz a kanyaró, mumpsz és rubeóla elleni vakcina autizmust okoz. 2008-as, Rossz tudomány című könyvében Ben Goldacre az oltás körüli hisztériáról még azt írta, hogy speciálisan brit jelenség, amely szerencsére nem terjedt tovább a sziget határain túlra. Mint tudjuk, ez mára változott. Fáziskéséssel ugyan, de egész Európában, illetve Amerikában is elterjedt a hír, és ennek megfelelően rengeteg aggódó szülő döntött úgy, hogy nem oltatja be gyermekét e betegségek ellen. Mi az eredmény? A már csaknem kiirtott kanyaróvírus járványokat okoz(ott) Angliában, az USA-ban, Olaszországban, Hollandiában, de a szomszédos Romániában és Magyarországon is.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Elements.envato

BABA-MAMA


Apa (is) csak egy van – Interjú Ágh Dávid klinikai szakpszichológussal

 

„Az apává válás folyamata, mint minden átmeneti időszak, a sérülékenységen és konfliktusokon túl lehetőséget biztosít a helyreállításra, korábbi elakadások feloldására, saját apjukkal való kapcsolatuk gyerekkori mintázatának átírása révén, fejlesztve azt saját apává válásuk folyamatában, gazdagítva identitásuk repertoárját. Az apai identitás talán már megfoganásunk óta fejlődik, hisz tudattalanul gyűjtjük a férfi-, apai-, nagyapai- és transzgenerációs mintákat is.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotó: Ugróczky István

APU(CI)RÓKA


Hogyan szerettem meg a kisfiamat?

 

„Őrület, de a minap láttam a Backstreet Boys egyik új, No place c. dalának klipjét, és szinte könnyekig hatódtam. Röhögni ér. Az egykor legkúlabb (ide tehetnék macskakörmöket, de most ezt hagyjuk) tetkós A. J. a nappalijában kiskutya-tekintettel bolondozva tapsikol és táncikál a kislányaival, a 39 éves (!) Nick Carter pedig a kisfia haját igazítja. A szívmelengető momentumok mellett a három perc maradék része merengés, távolba révedés, csak a szokásos BSB-panelek, de ki a halál gondolta volna, hogy – egyebek mellett, persze – a Backstreet Boys fog majd egy olyan momentumot okozni, amikor rádöbbenek, hogy telik az a rohadt idő!”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Horen

MERT NŐNEK LENNI JÓ


Megérkeztem

 

„Harminckilenc év távlatából visszatekintve a siettetett tizenéves, majd a mindent akaró, elismerésre és felnőttségre vágyó húszas évek után az igazi élet harminc után kezdődött. Az elmúlt kilenc évben történt a mai életemet meghatározó dolgok jelentős része. Előtérbe került az ÉN. Az, aminek mindig is ott kellett volna állnia, de talán így van ez jól, mert ez a személyiség és a lélek fejlődésének útja, nem?”

Szerző: Bartalos Tóth Iveta / Fotó: Elements.envato

SZÉP


Mit ér egy férfi, ha sebezhető?

 

„A nőiség sokrétű, nem létezik egy, tér és idő felett álló, megfogható vagy körülírható formája. Jelentheti a gyengédséget, tisztaságot, finomságot, az önfeláldozást és az alázatot, ugyanakkor magára öltheti az erő, a harc, a dominancia képét. De míg a nők számára egyre inkább elfogadottabb, hogy férfiasnak mondott tulajdonságokat öltsenek magukra (harcos, agresszív, domináns, vadász), mi a helyzet a férfiakkal, akiket mindig erősnek szeretnénk látni magunk mellett?”

Szerző: Poór Marianna / Fotó: Jojo Samek (archívum)

HÓNAP NŐJE


Bugár Karolina

 

Mi a három legrosszabb tulajdonságod, ami szerinted fejlesztésre szorul, illetve mi a három legjobb?

– Forrófejű vagyok és hirtelen haragú. De Kos jegyűként, ezek adottak is lehetnek. Néha talán hajlamos vagyok a hisztire, de ezt megtanultam kezelni.

Pozitív tulajdonságom, mások szerint is, hogy nagyon szerethető, kedves vagyok, sokat mosolygok. Úgy állok az emberekhez, ahogy kell, nem ítélkezem mások felett, mindenkivel egyformán nyitott vagyok.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább