Néhány dolgot máshogy kell megoldani, nem pedig a 9564 néző kárára

Fordította: Németh András
Nyitókép: Szinghoffer Mátyás

A tegnapi mérkőzés után tisztában vagyok azzal, hogy nem egy nézőt az fog érdekelni, mit gondolok Ľubo Michalík tegnapi teljesítményéről és előadásáról. Természetesen szót ejtek majd erről, hiszen a Michalíkkal való nemrégi beszélgetésemre való tekintettel ez a kötelességem is.

Az ő teljesítményéhez annyit fűznék hozzá, hogy nem tartozott a leggyengébbek közé. Azonban a játékának tisztasága és sportszerűsége már más lapra tartozik.

Baez és Michalík több olyan konfliktusos helyzetet provokáltak ki, amelyeket a civilizált játékvezetők kártyákkal büntetnek – a tegnapi összecsapáson azonban nem így történt.

Megjegyzem, hogy szerintem Baezt és Ľubot is ki kellett volna állítani. Tényleg nem tudom, mi az oka annak, hogy Baez például a cserénél kétszer is bohócot csinálhat a játékvezetőből, aki ezt nem jutalmazza sárga lappal…

Örzsik Ödön felvételei

Michalík. Úgy gondolom, ha Ľubo visszanézi a találkozót, akkor már nem lesz kérdés számára, miért fütyülik ki őt a nézők. Ők és én sem szeretem a sportszerűtlen viselkedést és Szigeti kollégával akár Kalmár felé is kifejezzük a nemtetszésünket az effajta viselkedés miatt, ha szükséges. Csakhogy tegnap a Szered és konkrétan Michalík Kalmár ellen túllőttek a célon, méghozzá alaposan.

Azt követően, hogy Zsolt pályára lépett, szinte szó szerint vadászat indult ellene, méghozzá a játékvezetők hallgatólagos beleegyezésével.

Az egészre Ľubo egy gusztustalan, egyértelműen piros lapot érő szabálytalansággal tette fel a koronát, amelyért nagyjából 3-4 meccses utólagos eltiltást is érdemelne. A találkozó alatt a játékvezetők semmit sem vettek észre. K.rva életbe, milyen komédia ez már, ha valami ilyet egyik játékvezető sem vesz észre?

 

Ha ezután a szabálytalanság után Michalík nem kap megfelelő büntetést, akkor jogomban áll megkérdezni a játékvezetői bizottságnak hívott gyanús társaságtól: Tényleg nem értetek hozzá, vagy…?

Ľubo, egyébként, ha már a nézőkkel kapcsolatban említetted a gyermekeidet, a tegnapi meccsen az én két lányom is kint volt. Mit gondolsz, hogyan fognak vélekedni rólad az után a szabálytalanság után, és mit gondolnak majd erről a bohócligáról, ha megúszod a büntetést?

Egyébként győztetek. Szerintem megérdemeltétek, mert mi olyat követtünk el, amit a futball istene könyörtelenül megbüntet. Kiegyenlíthettünk és nyerhettünk is volna, de ha tegnap lett volna egy jobb képességű csatárotok, akkor a gyors ellentámadásokból hét gólt kapunk.

Summa summarum, ha Baezzel nem húzzátok be a kéziféket, egy idő után mindkettőtöket a nézők füttye kísér majd a többi stadionban is… Howgh!

Az ellenfélről tehát felemás érzéseim vannak csakúgy, mint a saját csapatunkról, de azelőtt, hogy áttérek ránk, ejtenék néhány mondatot arról az emberkéről, aki egyértelműen nem volt képes kézben tartani az összecsapást.

Tegnap az általam ismert legrosszabb típusú játékvezető fújt: az, aki úgy gondolja, hogy neki kell a történések középpontjában állnia.

A teljesítményét egocentrikus, exhibicionista és nárcisztikus viselkedés jellemzi,

így nem is veszi észre, hogy a találkozó kicsúszott az irányítása alól. Transzban van, de csak ő, a többiek – főleg a nézők – pedig rémülten figyelnek. Kapusként gyakran hallottam azt a mondatot, hogy a kapusok nem normálisak. Hm… Akkor mit mondjunk a játékvezetőkről? Howgh!

Peter Hyballa kritikája. Az elmúlt napok fő témája Hyballa pozíciója, miközben nyilvánosan elhangzott, hogy a maradásának feltétele a játékoskeret megerősítése.

Véleményem szerint abszolút nem volt jó dolog bevetni ezen a meccsen a gyenge kispadunkat, amelyről azt állítom, hogy ebben az összeállításban még hosszabb ideig nem fogja elérni a megkívánt minőséget. Ráadásul tipológiailag sem képesek jól teljesíteni, így most egyáltalán a posztjukat eltalálni is nehéz dolog.

Már régebb óta állítom, hogy a keretet alaposan meg kell erősíteni, mert így lebőgünk Európában és ezalatt a bajnokságban sem kell feltétlenül sikeresnek lennünk.

Ha az edző meg akarta mutatni a tulajdonosnak a kispad „erejét”, akkor erre a nem megfelelő pillanatot választotta. Ha a vezetőség látni akarta a kispad „erejét”, ez nem a megfelelő pillanat volt.

Talán Rózsahegyen, és kevésbé masszívan, vagy egy olyan kispaddal, akiből a Szered nem csinál bolondot.

Zsolna? Az egy teljesen más történet…

Peter, edzőként elkövettél egy hibát, hiszen kiváló elemzőként nyilvánvalónak kellett lennie a számodra, hogy ez nem sülhet el jól. Úgy vélem, hogy nem így, hanem az asztalnál kellene meggyőznöd a vezetőséget, hogy minőségileg túl rövid a keretünk. Hiba, hiszen itt vannak a nézők…

A DAC nézői olyan beállítottságúak, hogy a közösségi életük egyik érzelmi csúcspontjaként már hétfőtől várják a hétvégi összecsapást. Ez erre a hétre is igaz volt, és az sem változtatott semmit ezen, hogy már biztos a második helyünk.

Egyszerűen néhány dolgot nem 9564 néző előtt kell megoldani, és konkrétan a kispad alkalmasságáról folyó klubbeszélgetésnek már régen nyilvánvalónak és megoldottnak kellene lennie.

Végszó: Szerintem oly módon, hogy értelmes és hatásos legyen, csak a következő szezonban lehet próbálgatni a kispadot, ha lesz rajta megfelelő minőség. Erre most a nézők fizettek rá. Csodaszámba megy, ezzel a kispaddal elértük a második helyet, de ezt nem szükséges újra aláhúzni az olyan meccseken, amelyeknek ünnepnek kellene lenniük a nézők számára. 9564-en voltak. A Szered ellen. Howgh.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább