Niektoré veci je lepšie riešiť inak, ako na úkor 9564 divákov

Po včerajšom zápase je mi jasné, že nie jedného diváka bude zaujímať, že čo si myslím o včerajšom výkone a predstavení Ľuba Michalíka. Samozrejme, že sa k tomu vyjadrím, je to vlastne aj moja povinnosť, vzhľadom na môj nedávny rozhovor s Michalíkom. 

Fotók: Örzsik Ödön

K jeho výkonu, ako takému, by som podotkol, že výkonom nepatril medzi najslabších hráčov. Horšie to bolo s čistotou a férovosťou hry.

Baez aj Michalík vyprovokovali viac konfliktných situácií, ktoré sa civilizovanými rozhodcami trestajú kartami, v tomto zápase sa však nevedno prečo netrestali.

Poznamenám, že Baez s Ľubom podľa mňa nemali dohrať zápas. Neviem, naozaj neviem, čo je dôvodom, že si napríklad Baez môže dovoliť pri striedaní urobiť si z hlavného rozhodcu dvakrát šaša a ten nesiahne po žltej…

Michalík. Myslím si, že ak si Ľubo pozrie záznam zo zápasu, už sa nikoho nebude pýtať, že prečo naňho diváci pískajú. Diváci, a ani ja, nemáme radi obdobné nešportové správanie a ja s kolegom Szigetim svoju nevôľu k takémuto správaniu vyjadrujeme aj Kalmárovi ak treba.

Lenže, Sereď a konkrétne Michalík, to proti Kalmárovi prehnali, a veľmi.

Po tom, čo Zsolt nastúpil na ihrisko, začala naňho doslova poľovačka za tichého súhlasu rozhodcov.

Celé to zaklincoval Ľubo odporným faulom na jasnú červenú a dodatočný trest cca 3-4 zápasy.

Počas zápasu si rozhodcovia nič nevšimli… K.rva, to už je čo za komédiu, ak si niečo také nevšimne ani jeden z rozhodcov?

Ak po tomto faule nebude Michalík adekvátne potrestaný, bude mi povolené opýtať sa tej obskúrnej spoločnosti zvanej rozhodcovská komisia toto: Ste naozaj tak nekompetentní, alebo…?

Mimochodom, Ľubo, ak si spomenul v súvislosti s divákmi svoje deti, včera boli na futbale aj moje dve dcéry. Čo si myslíš, čo si budú myslieť o tebe po tomto faule, a čo si budú myslieť o tejto šašovskej lige, ak obídeš bez trestu?

Mimochodom, vyhrali ste. Podľa mňa zaslúžene, lebo my sme urobili niečo, čo Boh futbalu nekompromisne trestá. Mohli sme aj vyrovnať, aj vyhrať, ale ak by ste mali vpredu jedného súceho hráča naviac, tak včera dostaneme z kontier sedem kúskov.

Suma summarum, ak s Baezom nezatiahnete ručnú brzdu, po čase vás bude obidvoch sprevádzať piskot divákov aj na zvyšných štadiónoch… Howgh!

Čiže, zo súpera mám zmiešané pocity, rovnako ako z nášho mužstva, ale predtým než prejdem k nám, pár viet o človeku, ktorý zápas jednoznačne nezvládol.

Včera pískal najhorší typ rozhodcu aký poznám, ten čo si myslí, že je a musí byť stredobodom pozornosti.

Pri jeho výkone prevláda egocentrické, exhibicionistické a narcistické správanie,

takže si ani nevšimne, že sa mu zápas vymkol z rúk. Je v tranze, ale iba on, zvyšok, hlavne diváci sú zdesení. Ako brankár som často počul vetu, že gólmani nie sú normálni. Hm… Čo sa dá potom povedať o rozhodcoch? Howgh!

Kritika smerom k Petrovi Hyballovi. Témou posledných dní je pozícia Hyballu, pričom verejne odznelo, že jeho áno je podmienené posilnením kádra.

Podľa môjho názoru bolo absolútne nevhodné nasadiť na tento zápas našu slabú lavičku, o ktorej tvrdím, že v tomto zložení bude ešte dlhší čas výkonmi ďaleko od požadovanej kvality. Naviac, ani typologicky sa nevedia presadiť, ťažko je im aj teraz vôbec uhádnuť post. Už to tvrdím dávnejšie, káder treba setsakramentsky posilniť, lebo takto zhoríme v Európe a počas nej nemusíme zvládnuť ani ligu.

Ak chcel tréner ukázať majiteľovi ,,silu“ lavičky, bolo to v nevhodný okamžik. Ak vedenie chcelo vidieť ,,silu“ lavičky, bolo to v nevhodný okamžik.

Možno v Ružomberku, a menej masívne, alebo s takou lavičkou, z ktorej si Sereď nerobí dobrý deň.

Žilina? To je úplne iní príbeh…

Peter, urobil si ako tréner chybu, muselo ti totiž byť ako skvelému analytikovi jasné, že toto nemôže dopadnúť dobre. Myslím si, že nie takto, ale pri stole si mal presvedčiť vedenie, že kvalitatívne máme príliš úzky káder. Chyba, lebo sú tu diváci…

Diváci DAC-u sú nastavení tak, že na víkendový zápas čakajú od pondelka ako na jeden z emocionálnych vrcholov svojho spoločenského života. Bolo tomu tak aj tento týždeň, a to, že sme definitívne na druhom mieste na tom nič nezmenilo.

Proste, niektoré veci sa neriešia pred 9564 divákmi, a konkrétne táto klubová debata o spôsobilosti lavičky mala byť už dávno jasná a vyriešená.

Záver: Podľa mňa, takýmto spôsobom môžeme skúšať lavičku, aby to bolo zmysluplné a efektívne, až v ďalšej sezóne, ak v nej bude aj dostatočná kvalita. Teraz na to doplatili diváci. Bolo zázrakom, že sme s takouto lavičkou dosiahli druhé miesto, ale netreba to znova potvrdzovať v zápasoch, ktoré mali byť sviatkom pre divákov. Bolo ich 9564. Proti Seredi. Howgh.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább