Anya úgyis megcsinálja, hisz’ száz keze van!

A nők multitask képessége legendás, amire előszeretettel alapozhat a környezetük. A párjuk, a főnökük, a gyerekek. Ha a nőből anya lesz, egyenes úton giga-, szuper-, ultra-, megamultitaskká fejlődik. S minden gyerekkel ez a tulajdonság a négyzetére emelkedik. E szuperképesség nélkül a nő, az anya elvesztegetné minden idejét, azokat az értékes perceket is, amiket pihenésre, illetve saját magára szánhatna.

Ez tehát nem csak egy remek tulajdonság, hanem, ha jobban belegondolunk, az életben maradási ösztön egy megnyilvánulása is, amivel túlélhető ez a bizonyos családi állapot. Nem mellesleg a józan ész is megmarad.

A multitask fogalmat leginkább akkor használjuk, amikor azt szeretnénk mondani valakire, hogy

– szuperül összeegyezteti a hétköznapi, tevékenységeit,
– számos dolgot tud egyszerre csinálni,
– több keze van, mint Shivának,
– jobban uralja az időt, mint Kronosz.

Ennek ellenére jócskán léteznek olyan tiltólistás tevékenységek, melyek bármennyire igyekszünk is, nem végezhetőek egyszerre.

Ilyenek például:

– Egy rettentően érdekfeszítő cikk, könyv olvasása epilálás közben. (Az eredmény garantáltan foghíjas lesz, kényes helyeken pedig kimondottan veszélyes is.)
– A gyere(ke)kkel játszani, miközben bármi mást csinálunk. (Különben fuccs a minőségi időnek, s egyhamar a kicsi(k) figyelmének is.)
– ad hoc bevásárlás a barátnőddel az élelmiszerboltban és közben a legfontosabb mélylélektani témák kiveséze. (Elég nagy az esély arra, hogy pont azt nem veszed meg, amiért eredetileg bementél.)
– Fogmosás és a gyerek öltöztetése. (Elkerülhetetlenek a lecsöppenő habfoltok a kicsi ruháján, ami tobábbi öltöztetéseket generál. Tehát inkább időveszteség.)
– Vécézés és a tinder. (Nem akarom túlmagyarázni. Az első pillantás és a későbbi visszaemlékezés, tudjátok…)

Még ha száz karunk is volna, az összes szükséges teendőknkre akkor sem lenne egyszerre elég. Ami viszont még ennél is fontosabb: a valódi, értő figyelmünk sosem lesz osztható. Így amikor valamire időt szánunk, ne értéktelenítsük el azzal, hogy nem adjuk át magunkat teljesen.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább