Egészséges hozzátáplálásról és táplálkozásról Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Hurciklub és Mesélő Jelek soron következő rendezvénye ezúttal a kisbabák és kisgyermekek táplálkozásáról szól. A klub szervezőit kérdeztük, hogyan függ össze a babahordozás a táplálkozással.

Nyilván sehogy, de a helyes babahordozás mellett azt is fontos célunknak tűztük ki, hogy olyan témákkal, előadásokkal kedveskedjünk minden anyának és gyermekének, amelyek aktuálisak és szélesítik látókörüket, naprakész információkkal szolgálnak. A minden anyát azért hangsúlyoznánk ki, hogy tudassuk, nemcsak olyanokat várunk a programjainkra, akik a hordozás elhivatottjai. A rendezvényeinken egyfajta közösségi élményt biztosítunk, függetlenül attól, hogy hordoz-e az illető vagy sem. A karácsonyváró rendezvényünkön bábelőadással kedveskedtünk a kicsiknek, illetve a Glamour zenekar már visszajáró fellépőnk.

Nemrég egy város által kiírt pályázaton sikerrel jártunk, így jöhetett létre a mostani előadás, melyen a hozzátáplálást vesszük górcső alá.

Ez egy hatalmas téma, tele kérdőjelekkel és az anyukák részéről tele kételyekkel. Kell róla beszélni, mert a régmúlt, elavult nézeteket már újak váltják fel, s hál’ istennek egyre több az az anyuka, aki erre nyitott is.

Egyre inkább értelmet kap az a gondolat, amelyet egy német filozófus mondott: „az vagy, amit megeszel.“ Lassan bekúszik a tudatba is, hogy ez nemcsak a felnőttek esetében igaz, hanem már a gyermekeknél is.

Kit hívtatok meg előadni?

Előadónk, Riczu Anikó Magyarországról érkezik. Anikót a gyermekei születése révén egyre inkább érdekelték a természetes gyógymódok, ezért elvégzett egy 3 éves főiskolai szintű képzést is, amely során természetesgyógymód-tanácsadó lett. Szakdolgozata „A civilizációs betegségek megelőzése és gyógyítása a táplálkozás segítségével” címet kapta. Néhány évvel ezelőtt jelent meg könyve Babakonyha, avagy a tudatos és egészséges hozzátáplálás fortélya címmel.

Az az elképzelésünk, hogy a résztvevők konkrét dilemmákkal, kérdésekkel érkeznek, mi az, ami leginkább fejtörést okoz nekik a hozzátáplálás kezdetén és a későbbiekben. Fontos elmondani, hogy nemcsak a legkisebbekről lesz szó, hanem a nagyobb, óvodás korú gyerekekről is.

Általános érvényű igazságok, mint általában a gyereknevelés egyéb területein, itt sem léteznek. De hiszünk abban, hogy az előadás ad egyfajta irányvonalat az anyukák számára.

Hol és mikor várjátok az érdeklődőket?

A kötetlen beszélgetésre 2019. június 14-én, pénteken kerül sor Dunaszerdahelyen az Itsipitsi Varázsműhelyben 17.00 kezdettel.

A rendezvény megvalósítását Dunaszerdahely Város is támogatja. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább