Klikk Out Vikkendhouse: Laca nyolc örökzöldje

A vasárnap délutánokhoz dedikált Vikkendhouse kollekció a 87. epizódjával csordogál bele a napodba. Főszereplője a dunaszerdahelyi Soós Laca, aki most megmutatja azt a nyolc kedvenc zenéjét, amelyek hazakísérik a hajnali autóutakon egy átfotózott esküvő után. 

Fotó: Ugróczky István

Nem hiszem, hogy Lacát be kellene mutatni. Sokan ismerhetitek, hiszen évek óta a lokál esküvők java részének fotósa, mellette szorgalmas munkájával kreált egy menő brandet. Ez az 5005 leather, amellyel leginkább egyedi, minőségi és rendkívül időtálló dolgokat készít bőrből. Hogy Laca milyen zenéket hallgat, és mi az, amivel sosem tudott azonosulni, azt az alábbi beszélgetésből megtudhatod. 

Soós Lacának hívnak, 33 éves vagyok, van egy feleségem és két gyermekem, és amikor nem esküvőket fotózok, akkor bőrből készítek pénztárcákat, táskákat és ehhez hasonló dolgokat.

A zenéhez mindenkit fűz egy ajta kötelék. A te esetedben milyen ez a kapcsolat?

Mindig is szerettem a zenét, talán gyerekkoromból származik ez a vonzalom, apám is nagy zenerajongó és a Süsüs bakelitek mellett pörgött az Omegától a Dire Straits-ig szinten mindenféle jó a lakásban.

Gyermekként mi volt az, amiért a legjobban rajongtál, és mi az, amit sosem tudtál meghallgatni?

A Red Hot Chili Peppers kamasz koromtól a legnagyobb kedvencem. Közben persze voltak ideiglenesen  más zenekarok és stílusok, de ők a mai napig nagy kedvenceim és minden albumuk megvan.
Viszont amit sosem tudtam meghallgatni, az az elektronikus zene, house, techno és egyéb válfajok. Nem utálom, nincsenek sztereotípiáim, egyszerűen nem értem azt a fajta zenét. Egy kicsit maradi vagyok, tudom.

Mennyire formált a zene? Meglátszott ez az életstílusodban, illetve az öltözködésedben?

Mindenkit formál a zene valamilyen szinten, még ha öltözködésben nem is nagyon mutatkozik meg, de természetesen van RHCP-s, Pink Floyd-os, meg Jimi Hendrix-es pólóm.

A rockzene imádata mellett pár NFG-s blues koncerten is megjelentél a közelmúltban. Családapaként mely zenei stílusok jellemeznek leginkább?

Nem változott sokat a zenei stílusom, nagyjából ugyanazokat hallgatom. Az egyetlen változásnak mondható dolog, hogy több, többnyire klasszikus bluest hallgatok. Amikor a fiam megszületett, vettem magamnak egy gitárt azzal a céllal, hogy majd a több otthoni szabadidőmet azzal töltöm, hogy önmagam szórakoztatására megtanulok kicsit gitározni. Ez egy darabig működött is, de most már Marci elég nagy ahhoz, hogy ne hagyja, hogy a szabad időmet ne vele, hanem gitározással töltsem. ????

Idővel még visszatérek ehhez a projektemhez!

Mi volt életed legnagyobb koncertélménye?

Egyértelműen a Red Hot Chili Peppers koncertje Budapesten, amire végre sikerült eljutni pár éve. Azt az egyet sajnálom, hogy addigra John Frusciante ismét kilépett a bandából, de ennek ellenére az új gitárossal is nagy élmény volt.

ÜZENET A MIXHEZ:


Üzenet helyett inkább leírom, hogyan és mikor hallgatom ezt a listát. A kedvencem szombat hajnalban hazafelé autózni egy-egy esküvőből. Amikor már vége a hosszú és fárasztó napnak, a munka egy része sikeresen letudva, üresek az utak és hangosan szólnak ezek a számok. Egyrészt, hogy kinyomják a fejemből a sok mulatós lagzis zenét, másrészt meg mert szeretem. ????

A MIX:


TRACKLIST:


1. Red Hot Chili Peppers – Hard to Concentrate
2. David Gilmour (Pink Floyd) – Comfortably Numb
3. The Rolling Stones – Sympathy For The Devil
4. Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge
5. B.B. King – Hummingbird
6. Jamiroquai – Seven Days In Sunny June
7. Mark Knopfler – Sailing to Philadelphia
8. Red Hot Chili Peppers – Road Trippin

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább