Távol az elődöktől – X-Men: Sötét Főnix

Kritika

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Nagypál Levente

Miután a Disney felvásárolta a Fox Studiost, tudni lehetett, hogy a tranzakció rányomja bélyegét a készülő filmekre is. Ennek eredményeképp a Sötét Főnix, az X-Men-széria záródarabja több mint fél évet csúszott a tervezett premierhez képest. Előre tartottunk tőle, hogy botrányos végkimenetele lesz-e a halasztásnak és az utóforgatásoknak, ám határozottan meglepő eredményt kaptunk. Hogy pozitív vagy negatív értelemben, az kritikánkból kiderül.

Az elsők óta nagyot fordult az X-Men kereke. Az előbb említett film új alapokra helyezte a szériát, tette mindezt tökéletes castinggal, okos és érdekes történetvezetéssel. Ezt követte az Eljövendő múlt napjai, amit a legjobb X-filmként tartanak számon. A további filmek, mivel a magas elvárásoknak nem tudtak megfelelni, egyenes útjuk volt a lejtőn, az Apokalipszis pedig már jócskán megosztotta a közönséget. Ezek után a Sötét Főnixet egyenesen a legrosszabb X-Men-filmnek titulálta a Metacritic és a Rotten Tomatoes. De valóban ilyen rossz a helyzet?

Azt gondolom, hogy korántsem: Jean Grey megváltásának története egyszerű, olykor meglepő és legfőképp: szórakoztató. Sok égbekiáltó hibája ellenére élvezhető, akciódús filmről beszélhetünk, ami megállja a helyét korábbi társai között.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább