Nyári fesztiválok – 3/II. rész: Csehország – Beats For Love

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/06. számában.

A háromrészes fesztiváltanulmányozó sorozatunk befejező epizódjához érkeztünk. Megnéztük, mit ad Szlovákiában a Pohoda, a Grape vagy a Gombaszögi Nyári Tábor, de alaposan megvizsgáltuk a Sziget, az O.Z.O.R.A. és a Kolorádó tulajdonságait is, melyekkel Magyarország legmenőbb fesztiváljaivá nőtték ki magukat. Most kanyarodjunk vissza a térképen, és vegyük az irányt Csehország felé, ahol a különleges fesztiválok indusztriális és festői miliőben várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Előzmény:

1/I. rész: Szlovákia – Pohoda

1/II. rész: Szlovákia: Uprising, Hip Hop Žije

1/III. rész: Grape

1/IV. rész: Gombaszög

2/II. rész: Magyarország – Fishing on Orfű

2/III. rész: Magyarország – O.Z.O.R.A

2/IV. rész: Magyarország – Sziget

3/I. rész: Csehország – Metronome

Az otthoni nappalis, tévés kombó helyett lépj ki a komfortzónádból, menj olyan helyekre, ahol impulzusok százai érnek. Ilyenek a fesztiválok. Pláne Csehországban. Egész májusban az EX országunk nyári zenés rendezvényeit tanulmányoztam és wow! A listám élére olyan fesztiválok kerültek, mint a Metronome Festival, a Rock For People, a Hip Hop Camp és a Beats For Love. Az utóbbi egyik szervezőjével és sajtósával beszélgettem az idei különlegességekről.

BEATS FOR LOVE


(júl. 3-6., Dolní Vítkovice, Ostrava)

Az ütemek és a szerelem már a kilencvenes évek Love Parade-je óta kéz a kézben jár. Amint befogadod és megérted a négy per négyes ütemet, onnantól már nem csak hangos tucc-tucc, hanem kommunikál a testeddel, lelkeddel. Városunk egyik kedvenc techno DJ-je, Tóth Dénes gyakran fellép nívós csehországi rendezvényeken is. Dénes mesélt a Beats For Love lehengerlő indusztriális helyszínéről, a minőségi szervezésről és hozott össze a rendezvény PR managerével, Matyáš Ožanával, akit az idei fesztiválról kérdeztem.

Te mint a Beats For Love managere, hogy mutatnád be a fesztivált az olvasóknak?

A Beats For Love egy multizsáner-fesztivál az elektronikus zene keretein belül. Méretét és a programokat figyelembe véve Csehország és Szlovákia legnagyobb elektronikus zenei rendezvényeként tartják számon. Minden évben több mint 400 fellépővel találkozhatsz, akik a fesztivál 4 napja alatt 14 helyszínen mutatkoznak meg.

A rendezvénynek idén a Dolní Vítkovice-i ipari terület ad otthont, amely véleményünk szerint Európa legjobb fesztiválterülete.

A Beats For Love a bérletek árában egyedülálló, mivel a teljes fesztivál bérlet 48 euró (1250 CZK), ami nagyon olcsónak számít, ha figyelembe vesszük a varázslatos indusztriális helyszínt és színvonalas, hosszú line-up-ot.

Idén milyen különlegességgel várjátok a látogatókat?

Főként egy elég ütős előadócsapattal, hiszen idén a technopápa, Sven Väth is tiszteletét teszi nálunk, valamint Don Diablo, Oliver Heldens, Robin Schulz, Claptone, The High Contrast Band és az Alle Farben neve is a listán szerepel. Ezenkívül számos érdekes program vár, mint a DJ-suli, ahol megismerkedhetsz a lemezlovas művészet alapjaival. A fesztivál ideje alatt zenés diskurzusok várják az érdeklődőket, melyek közül a Beats Evolution Conference-t emelném ki, ahol a fesztivál headlinereivel beszélgethettek a zenéről.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább