Nyári fesztiválok – 3/III. rész: Csehország – Beats For Love

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/06. számában.

A háromrészes fesztiváltanulmányozó sorozatunk befejező epizódjához érkeztünk. Megnéztük, mit ad Szlovákiában a Pohoda, a Grape vagy a Gombaszögi Nyári Tábor, de alaposan megvizsgáltuk a Sziget, az O.Z.O.R.A. és a Kolorádó tulajdonságait is, melyekkel Magyarország legmenőbb fesztiváljaivá nőtték ki magukat. Most kanyarodjunk vissza a térképen, és vegyük az irányt Csehország felé, ahol a különleges fesztiválok indusztriális és festői miliőben várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Az otthoni nappalis, tévés kombó helyett lépj ki a komfortzónádból, menj olyan helyekre, ahol impulzusok százai érnek. Ilyenek a fesztiválok. Pláne Csehországban. Egész májusban az EX országunk nyári zenés rendezvényeit tanulmányoztam és wow! A listám élére olyan fesztiválok kerültek, mint a Metronome Festival, a Rock For People, a Hip Hop Camp és a Beats For Love.

ROCK FOR PEOPLE


(Júl. 4-6., Hradec Králové)

Magyarra fordítva „Rockzenét az embereknek”, felkiáltójel. A csehek egyik legnagyobb büszkesége és rockzenei fesztiválja az 1995-ös megalakulása óta fogalommá nőtte ki magát a metalheadek, punkok és az indie rajongói körében. Kezdetben egy hétezres lélekszámú városkában szervezték, de az évek során gigantikusra nőtt, ezért a Hradec Králové-i Fesztivál parkba kellett áthelyezni, ahol egy régi, használaton kívüli repülőtéren látják vendégül a 30.000 látogatót. Iszonyat sok tehetséges külföldi és hazai fellépő zúzza a rendezvény mind az öt színpadán, hozzá hektoliternyi cseh sör, békés chill-out zónák, graffiti falak, silent partyk, zenés workshopok és sporttevékenységek. Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozott zene- és sportkedvelőkre, az egészséges táplálkozásra és a hulladék szelektív osztályozására is.

Az idei vastag line-upból néhány nevet említenék: Franz Ferdinand, Tommy Cash, The Subways, Panjabi MC, Rudimental és a Dunaszerdahelyen is nagy sikert arató Acute Dose.

A napijegy ára 52 euró, ami elég drága, de kevés olyan fesztivál van, ahol megéri egy napra menni. A három napos bérlet viszont 88 euró, ami teljesen rendben van.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább