Nyári fesztiválok – 3/III. rész: Csehország – Hip Hop Kemp

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/06. számában.

A háromrészes fesztiváltanulmányozó sorozatunk befejező epizódjához érkeztünk. Megnéztük, mit ad Szlovákiában a Pohoda, a Grape vagy a Gombaszögi Nyári Tábor, de alaposan megvizsgáltuk a Sziget, az O.Z.O.R.A. és a Kolorádó tulajdonságait is, melyekkel Magyarország legmenőbb fesztiváljaivá nőtték ki magukat. Most kanyarodjunk vissza a térképen, és vegyük az irányt Csehország felé, ahol a különleges fesztiválok indusztriális és festői miliőben várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Az otthoni nappalis, tévés kombó helyett lépj ki a komfortzónádból, menj olyan helyekre, ahol impulzusok százai érnek. Ilyenek a fesztiválok. Pláne Csehországban. Egész májusban az EX országunk nyári zenés rendezvényeit tanulmányoztam és wow! A listám élére olyan fesztiválok kerültek, mint a Metronome Festival, a Rock For People, a Hip Hop Camp és a Beats For Love.

HIP HOP KEMP


(Aug. 15-17., Hradec Králové)

A CNN a látogatása után a “festival with athmosphere” jelzővel illette, majd ezt követően besorolta a világ 50 legjobb zenés fesztiválja közé. Míg a hiphop-kultúra lángja más országokban (sajnos) halványabban ég, a cseheknél még mindig fénykorát éli. A Kemp az ország sarkalatos nyárzáró érdekessége és legnagyobb hiphop-megmozdulása. Úgy képzeld el, a hely, ahol iszonyatosan nagy wooferekből és hangfalakból szól a ritmusos rapzene, mindenhol bólogató, mosolygó fejek, jéghideg cseh sörök, hűs tavak, lengén öltözött lányok, kedves füstkeverékek a levegőben, több ezer boldog és laza ember a világ minden tájáról és mindez gyönyörű napsütésben, az éjszaka pedig a fények játékában. Az idei kínálatban többek közt olyan nevek szerepelnek, mint Tech N9nePharoahe Monch, Mix Master Mike, The Alchemist és a Kontrafakt.

A jegyek gyorsan fogynak, ha ügyes vagy, még elcsípsz párat! A háromnapos bérlet ára sátorjeggyel együtt 80 euró. Létezik egy VIP verzió is, amellyel a fellépők közt sörözhetsz barátaiddal, fotózhatsz és dokumentálhatsz, hogy csinálják a nagyok. Ennek az ára 130 euró a három napra.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább