A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Vasas–DAC (2:0) mérkőzésről

Poór Tibor (Budapest): Kezdem Šimčákkal. Nem egy ellentámadást megállított, de van két meglehetősen nagy hiányossága, amin szerintem már nehezen változtat pár nap alatt, hogy a kezdőben legyen – amikor felmegy a támadásnál, hiába van biztosítva játékostársa által, miután elveszíti a labdát, nem érkezik akkor sem vissza hatékonyan, a másik dolog pedig, nagy rizikó lenne a tizenhatosban történő test-test elleni párharcokra egy olyan játékos, akit gond nélkül ellök az ellenfél – az esetek kilencven százalékában. Az első félidőben a jobb oldalunk teljesen a játékon kívül volt, a magyar légió is középről baloldalra fordította a játékot, és a Ronan is. Nem tudom, lehet beszélni a jobb oldal teljesítményéről vagy a tudásáról is, de ebben a fázisban, történjen ez bármilyen okból, a jobb oldalunk nem lehet ilyen játékon kívüli része a csapatnak. A játékosoknál, ha vesszük az offenzív és a defenzív feladataikat, szinte mindegyik játékosnál a kettőből egyik nincs éppen a szükséges szinten. Hiányzik még mindig a kémia, egypár játékos között már mutatkozik, de az egyes sorok között, legyen ez szélességben vagy hosszában, még nem az igazi. Van még négy napunk. Valamin tudunk korrigálni, de valamin már nem, tehát szerintem érdekes és meglepő, de egyben logikus húzásokat is fogunk még látni Hyballától.

U.I. A stadionmegnyitóról talán elég ez a mondat: a mérkőzés első perceiben még mindig a lenyűgöző, szívvel-lélekkel elkészített program hatása alatt voltam. Szép volt angyalföldiek!


Szigeti Attila: A mérkőzés alapján, a főpróbaként kitűnő ellenfélnek megfelelő Vasast még annak ellenére is gólokkal kellett volna verni, hogy a hangulat több volt, mint ünnepélyes. Jogosan teszik fel a kérdést a szurkolók – vajon ki fog itt gólt lőni?
Ezen a mérkőzésen – talán – ha reggelig játszották volna, sem sikerült volna a játékosainknak. Aktív játékos koromban, ha ilyen helyzeteket kihagytam volna, megkérem az edzőt, hogy pihentessen pár napot, mert nem tudok „koncentrálni”. A szakmai részét majd a SzerdaHelyzetben, higgadt fejjel, mert engem ilyen mérkőzések megviselnek.

U.I.: A játékvezetői hármasnak továbbképzésen kellene részt venni.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább