Klikk Out Vikkendhouse: DJ-feleségek, különkiadás – Varga Tímea

A már felhőket karcolgató, hetente növekvő Vikkendhouse 92. emeletére érkeztünk. Egy kedves hölgy vár most téged, hogy bemutathassa nyolc kedvenc zenéjét, és amíg hallgatod a cikk alján található mixet, addig elolvashatod, milyen is a DJ-feleségek élete. Antalics (most már Varga) Tímea a PLUSplus formációnk Ferquéjének hitvese, az epizód címének ötletadója. 

Fotók: Ugróczky István

Nagyszerű érzés bemutatni Timit, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást, ismeretségünkben pedig főleg a zene dominál. Megszámolni sem tudnám, mennyi partit nyomtunk le együtt és mindig jó érzéssel töltött el, amikor a zenei élményeiről mesélt. A DJ-feleségek különkiadás az ő ötlete volt, és ma meg is valósulhat az első rész. Íme Varga Tímea és a Vikkendhouse 092.

Sziasztok! Timi vagyok, a Peti, a holland törpenyúl című mesekönyv társszerzője, és újdonsült DJ-feleség. 🙂

Mesélj, kérlek arról, milyen a kapcsolatod a zenével!

A zene fontos része a mindennapjaimnak. A play gombot hamarabb nyomom meg reggel, minthogy beleszürcsölnék a kávémba, és ez végigkíséri az egész napomat. Baráti társaságunkkal is fontos kapocs a zene, hisz sok kedvenc számomat valamelyik barátunk nappalijában hallottam először a közös beszélgetésekkor.

Mi volt az első hullám, ami magával ragadott?

Sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, aztán véletlenül a kezembe akadt a 2005-ös Tiesto CD-m és ez megadta a választ!

Mi az a fő zenei irányzat, ami nálad meghatározó szerepet játszik?

Elég széles spektrumú a zenei ízlésem. Főleg az elektronikus zenében vannak kedvenc irányzataim. Időről időre mindig találok új kedvenceket. Az elektronikus zenei stíluson belül szeretem többek közt az igényes house zenét, az elektronikát és a melodikus technót. A kedvenc zenei élményeim közül, ami a zenei irányzatot is tükrözi, az a 2017-es pozsonyi HVOB-koncert vagy a partyk közül a Hungry Music kiadó tavalyi bulija az Akváriumban (N’to, Worakls, Joachim Pastor), ill. az idei pesti Cattaneo-party. Mindenképp megemlíteném még a júniusi Claptone-bulit a bécsi Prater Saunában.

Július hatodikán házasságra léptél DJ kollégámmal Varga Ferenccel. Mennyire játszott szerepet a zene a jó pár évvel ezelőtti megismerkedésetek hajnalán?

A kapcsolatunk elején nem ez volt annyira meghatározó, de ha olyan zenét hallgatna, ami bántja a fülem, akkor biztos nem mentem volna hozzá feleségül! ????

Mennyire tölti be a mindennapjaitokat a zene és mennyire működik a kompromisszum a zenehallgatás terén?

Ami a mindennapjainkat illeti, gyakran keresünk közösen a neten új zenéket, lemezeket, amelyek során találtuk a kedvenc lemezeinket, mint pl. Curtis Mayfield Curtis című lemezét, vagy a táncolós NuGuinea Nuova Napoli c. lemezt. A kompromisszumokkal sosem volt gond, hisz közös a lemezgyűjteményünk. 🙂

Az esküvőn készült fotó. Timi és Szlovákia három legjobb DJ-je.

Mi alapján állítottad össze a mai mixet? Régi vagy friss kedvencek szerepelnek benne?

Olyan zenéket választottam, amelyekhez valamilyen kedves emlék fűz. Vannak benne régebbi és új kedvencek is.

 

ÜZENET A MIXHEZ:


A szettet vasárnap délutáni tóparti pihenéshez ajánlom 🙂

 

A MIX:


TRACKLIST:


1. The Blaze – Territory
2. Glass Animals – Black Mambo
3. Kiasmos – Looped
4. WhoMadeWho – Heads Above
5. Bonobo – Cirrus
6. Rampa & WhoMadeWho – Tell Me Are We
7. Peggy Gou – It Makes You Forget (Itgehane)
8. NuGuinea – Je Vulesse

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább