Klikk Out Vikkendhouse: A Smilebarber toplistája

Alig kellett párat aludni, és máris itt a Vikkendhouse 93. epizódja. Nagyon vártam, hogy újra a szülőfalumból mutathassak be valakit, hiszen azon kívül, hogy egész tehetséges lemezlovasok jönnek onnan, arrafelé egész menő zenerajongás is van. A sorozatban, amiben hetente új arcokat ismerhettek meg, most Dohorák Nikolas, alias Nikó, avagy ahogy mindenki ismeri, Smilebarber mutatja meg nyolc kedvenc zenéjét és kalauzol el minket a zenei útján. 

Fotók: Ugróczky István

Nikolas a legjobb technobulik állandó résztvevője. Árad belőle a vidámság és életigenlés, ma már csak akkor állok neki nyugodt szívvel zenélni, ha őt is a parketten látom. A konyhámból kinézve látom a város legmenőbb borbélyszalonját, ahol Nikó a góré. A Komenský utcában egy hatalmas színfolt az a szalon, odabent nem mindennapi hangulat uralkodik.

Meséljen tovább Nikó, közben hallgassátok meg nyolc kedvencét.

Dohorák Nikolas vagyok, nyárasdi származású. Jelenleg Dunaszerdahelyen élek, ahol borbélyként tevékenykedem. Művésznevem „Smilebarber”, ugyanis midig mosolygok, a jókedvet keresem és próbálom kihozni mindenkiből!

Milyen kapcsolatban állsz a zenével?

Elengedhetetlen a kapcsolatunk, hiszen nálam minden egyes percben szól valami. Egyszerűen imádom a zenét. Nélküle nem lehetne létezni, mert a jó zene a boldogságot hozza ki mindenkiből!

Gyermekkorod óta miben változott a zenei ízlésed és milyen stílusokon mentél át azóta?

Bevallom, a zenei stílusom gyermekorom óta elég sokat változott. Siheder koromban a magyar slágerekért rajongtam, majd jött a rappes korszak. Ezt követően megismerkedtem az elektronikus zenével, és lételemem lett a deep house. Mondjuk, azt sosem gondoltam volna, hogy egyszer a technót is fogom szeretni, de mára az lett a mindenem. Hogy alaposan megismerjem, kutattam az eredetét, megnéztem egy-két zenés filmet a műfajról, és hogy átérezzem az erejét, részt vettem jó pár ilyen partyn. Meggyőződésem, hogy bizonyos zenei témák és a BPM mozgatja, táncoltatja és irányítja az embert.

Mióta jársz ilyen partikra és fesztiválokra, illetve melyek azok, amiket látogatsz?

A partyéletet viszonylag korán, már 15 évesen elkezdtem. Azóta, ha esélyem adódik, a környéken megrendezett bulik legjaván részt veszek. Idén készülök a B My Lake-re, ugyanis fesztiválban eddig még nem volt részem. Pedig Pozsonytól kezdve Prágán és Pesten át minden klubot bejártam már.

Nem is tudnék kedvenc bulit mondani, mert próbálom magam az összes partyn 100%-osan érezni!

Ha kérnék tőled három előadót, akiknek a zenéje a legjobban hat rád, kik lennének azok?

A kedvenc előadóim, akik bármikor jöhetnek:

Paul Kalkbrenner

Deborah De Luca

Joseph Capriati

Bármikor benézek hozzátok, a borbélyszalonban iszonyat jó atmo uralkodik. Ezt, gondolom, hozzátok belülről alapból, de a jó hangulathoz a jó zene is hozzájárul?

Nagyon fontosnak tartom, hogy a szalonban az emberek jó zenét hallgassanak, mert a jó hangulat titka a jó zene és a jó társaság. Nálunk mindkettő megtalálható!

Most térjünk a nyolc kedvencedre. Mi alapján válogattad össze a zenéket a mixhez?

A mixet régi és mai kedvenceimből állítottam össze. Bízom benne, Ákos, hogy úgy mixeled össze őket, hogy az a legjobban szóljon. Nagyon köszönöm, és rendkívül megtisztelő hogy szerepelhetek a Vikkendhouse sorozatban!

Remélem, mindenki smile lesz a mixtől!
????✌????

 

A MIX:


TRACKLIST


1. Bobby McFerrin – Dont Worry, Be Happy
2. Paul Kalkbrenner – Aaron (Original Mix)
3. Stoto – Late Night (Original Mix)
4. CamelPhat, Elderbrook – Cola (Original Mix)
5. Pyramid – See You In the Other Side (Original Mix)
6. Monolink – Return to Oz (ARTBAT Remix)
7. Pyramid – Cole’s Memories (Original Mix)
8. Gyóntatófülke feat. Manulah – Csepereg Az Eső (Loving Arms Remix)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább