Mars- és Vénusz-lakók esete a Földdel

Van egy történet a Vénuszról meg a Marsról és lakóikról. A Mars bolygó lakói tettre készek, a megfoghatót, az erőt, a harcot ünneplik, míg a Vénusz-lakók tisztába öltöztetik lelküket és testüket, így áldoznak ünneplőben a szerelem oltárán. Teljesen más jellemvonások határozzák meg a két bolygó lakosait, a történet mégis furcsa fordulatot vesz: a különbség okozta feszültség vonzódásba csap át, és a bolygók lakói elhagyják otthonukat, hogy új életet kezdjenek egymással a Földön. A kibékíthetetlennek tűnő ellentét lassan feloldódik, és kellő önfegyelemmel és megértéssel egy egészen klassz szimbiózisban fonódik össze a Mars- és Vénusz-lakók élete a Földön.

Az írás megjelent a Klikkout 2019/8. számában. 

Dr. John Gray egy egész értekezletet szentel a témának A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek – Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal című művében. Így jellemzi a két bolygó lakóit:

A Mars-lakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőfeszítéseiket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás.
A Vénusz-lakó nőknek más az értékrendjük. Számukra a szerelem, folyamatos kommunikáció és a mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésük kapcsolataik minősége határozza meg”.

Miután a Mars uralta férfiak és Vénusz uralta nők egymásra találnak, egy megmagyarázhatatlan folyamat veszi kezdetét, nevezzük szerelemnek. De a folytatás már nem mindig mesébe illő.

A Mars- és Vénusz-lakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddig természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatnak hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot.” 

Vajon ki lehet védeni az egymástól begyűjtött mélyütéseket? El lehet kerülni az elkerülhetetlent?

Nőként és férfiként más bolygóról érkeztünk, más nyelvet beszélünk, más hullámhosszon rezdülünk. Ez különösen a párkapcsolataink során válik szembetűnővé: a különbségek pedig már az első fellángolástól kezdődően izgalmakat és rejtélyeket, a másik oldalon kérdőjeleket és érthetetlenséget hoznak az életünkbe.

Adunk, kapunk, kérünk, nem kapunk, elveszünk – így működünk. Ha mozgásba lendül a kémia, vágyat ébresztünk a másikban és a mi vágyaink is aktiválódnak.

De vajon behatárolható-e, hogy mi mindenre vágyik egy nő a kapcsolatban? Vágyik a figyelmességre, a szenvedélyre, az odaadásra, a gyengédségre, a romantikára, a hosszú beszélgetésekre, a változatosságra, a biztonságra, a szexuális harmóniára – a sort folytathatnánk kifulladásig, és valószínűleg akkor sem tudnánk mindazokat felsorolni, amik egy Vénusz-lakó számára a boldog párkapcsolat alkotóelemeit képezik.

A kimeríthetetlen mi kell a nőnek kategória mellett nézzük meg azt is, mennyi kell a nőnek? Milyen nagyságrendű tételekkel legyünk a társasjáték részesei? Mekkora legyen az akkora?

Egy őshonos Vénusz-lakó válasza: NAGY legyen, és ha annak csak a töredékét kapja meg, úgy érzi, nem elég. Miért is őrizze féltve azt a keveset, vagy az attól valamivel többet a félig működő kapcsolataiban, olyanhoz ragaszkodva, ami nem elég jó? Talán mert kiskorunkban azt tanították, hogy értékeljük a kicsit is, és mindig elégedjünk meg azzal, ami jutott – azt a kicsit pedig átvetítjük társas kapcsolatainkra?

Ez pedig nem semmi kihívás a Mars bolygó lakóinak: mert hiába akar nagyot a szarka, ha nem bírja a farka.

Egy Vénusz-lakó számára fontos, hogy élete párja kommunikálja felé azt, hogy kívánatosnak tartja. A Mars-lakó, aki az erőben és tettekben hisz, itt zsákutcába kerülhet, hiszen a részletekre kiterjedő verbális érzelemkinyilvánítás nem az ő műfaja. Hogy van-e az a nyelv, amivel a Mars-lakó is könnyedén kifejezheti érzéseit? Naná, hogy van, hiszen a szex is a kommunikáció egyik fajtája, általa kiválóan lehet egy nővel éreztetni, hogy ő különleges. Kedves harcos a Marsról, kommunikálj vele gátlások nélkül a test nyelvén, hidd el, az ösztönök nem beszélnek mellé.

Ha igazán vágysz A Nőre, vágyj rá nagyon. Ha az érintéseddel közvetíted felé az érzéseid, érintsd nagyon. Ha te akarod jelenteni A Nő biztonságát, ne állj ingoványos talajon, csak így stabilizálhatod az ő lépéseit is. A szenvedélyed ne takaréklángon spórold, ezzel megölöd benne az izzást. Legyél az élete része, de nem kicsit, hanem nagyon. Ne tagadd meg őseid vérét, és légy hű a bolygódhoz: harcra fel!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább