Helyükre került dolgok

Volt már olyan érzésetek, hogy valami nincs rendben a céggel, ahol dolgoztok, a pénztárossal a kasszánál, a fagyiárussal a pult mögött, és persze Veled, aki néha örök elégedetlent játszva felcsattansz a legártatlanabb megjegyzéseken is?

Mi lehet a baj?

Talán érezted már az életedben, hogy nem vagy a helyeden, ez nem a Te utad, nem a jó csaj/pasi mellett horgonyoztál le és sajnos mégsem ez a legfinomabb nap érlelte paradicsom, amit valaha kóstoltál.

Igen, van úgy, hogy az út anélkül visz előre minket, hogy abba komolyabb beleszólásunk lenne.

Megszakadhatunk az erőfeszítésben, mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt mi szeretnénk. Bármivel próbálkozunk is, bárhogy akarjuk, bárhogy erőlködünk, mégsem kapjuk a várt eredményt, mégsem találjuk meg azt a bizonyos kiskaput.

Viszont léteznek körülöttünk olyan emberek is, akiknek a társaságában azt érezzük, általuk mi is az Ég kegyeltjeivé váltunk. Ott, náluk valahogy a helyén vannak a dolgok. Azt a hivatást űzi, amire született, azt teszi, amiben jó, s mindeközben kiegyensúlyozott és boldog is. Legyen ő a barátunk, vagy csak egy távoli ismerősünk, már messziről érezni, hogy itt bizony semmi sincs elcsúszva, minden a legnagyobb rendben van.

„Mondd már, mi a titok!” – kiáltotok fel magatokban.

Tudom, megértem. Mindannyian ezt keressük: a titkot, ami alapján az életünk úgy alakul majd, ahogy azt szeretnénk. Megkapjuk, ami kell, minden sorban megérkezik, egymás után, minden, amitől majd mi is boldogok lehetünk.

De vajon ők mégis mitől boldogok? Mi sugárzik belőlük és mi különbözteti meg őket a többiektől?


Elégedettség.

Kiegyensúlyozottság.

Felbőszíthetetlenség.

Kivételezés nélküli elfogadás.

Végtelen megbocsátás.

Ott, bennük biztosan rendben mennek, a helyükön vannak a dolgok. Szeretném megszólítani és megkérni őket, hogy mondják el a titkukat, osszák meg, amit mi nem tudunk.

Jobban belegondolva, az a bizonyos titok, az ő saját titka, az ő saját különleges kulcsa a életéhez, ami az én záramba biztosan nem passzolna.

Már csak abban bízom, hogy nekem is sikerül a megfelelő kulcsot megalkotnom.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább