Nyolcéves a Klikk Out – mutatjuk, mi lesz a hamarosan érkező novemberi számunkban!

Címlapkép: Ugróczky István

Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod! Másként kelt fel reggel a nap, és másként járt a hold. Itt a november, és ezzel elérkeztünk a Klikk Out nyolcadik születésnapjához is! Megmutatjuk, mivel találkozhattok benne!

Lapozzunk!

EDITORIAL


November Rain

 

„Bár mi egy olyan médium vagyunk, amely normális körülmények között nem foglalkozik politikával, de most nagy a tét, és ezért szívesen adunk teret annak, aki őszintén igyekszik támogatni a magyar erők egyesülését. Már csak tényleg kevés idő áll rendelkezésre a megegyezésre, azért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a novemberi eső ne mossa el a magyar erők lehetséges egyesülését. Tehát ébresztő magyar nemzetiségi kisebbség!!!”

Szerző: Gocoň Péter / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Középre hangolva – Fiat Tipo 1.4 plus

 

„Személyes benyomásként annyit elmondhatok, hogy bár a modell nem friss, a design még mindig modern és tetszetős.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ PATRIK DUBOVSKÝVAL


A tényleges változáshoz az elme és a szív reformja szükséges

 

„Szerintem ez a harminc év elegendő idő arra, hogy kiértékelhessük. Úgy vélem, ez egy sikeres történet. Sikeres azoknak, akik itt voltak, beleértve azokat is, akik törvénytelenül jutottak a pozíciókhoz és visszaéltek vele. De úgy gondolom, a fő irányvonal a társadalomban – a demokratikus politikusokat és a intézményekben dolgozó embereket beleértve – arra fókuszált, hogy ezen a totalitárius rendszeren túllépjünk és (Cseh)Szlovákia egy standard demokratikus ország legyen. Másfelől, szerintem ráfizettünk a tapasztalatlanságunkra, mivel nem számoltunk le kellőképpen azokkal az emberekkel, akik a kommunizmus alatt ténylegesen ártottak a társadalomnak, legyenek azok a titkosszolgálat (ŠTB) tagjai vagy a kommunista párt fő képviselői…”

Szerző: Poór Tibor / Fotó: Ugróczky István

KLUBJÁRÓ


Megyünk a Moziba!

 

„Régebben nagyon sok időt töltöttem Somorján. Mindig érdekes kultúrkedvelő emberekkel találkoztam, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb művész és zenész ismerősöm somorjai. Voltak kocsmák, bárok, kávézók, de olyan igazi közösségi tér még nem létezett. A Mozi működtetői, Csilla és férje, Ákos pont egy ilyen helyről álmodtak, ami napi szinten nyitva áll és közösségformáló minőségi kultúrtér is egyben.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

GASZTROBETYÁR I.


A Kilenc kereszt pihenőhely rejtélye

 

„Az eddigi prágai utaim során mindig azt a sztorit hallottam a rejtélyes parkoló történetéből, hogy egy autóbaleset színhelye volt, mikor is a helyi motelben egy személyautó vezetője lerészegedett, majd egy kilométerre a helyszíntől balesetet szenvedett, amelynek következtében a részeg sofőr és még nyolc ember a helyszínen szörnyethalt. Valóban tragikusnak hallatszik a történet, ám bizony a feledés homályába merült volna egy bizonyos idő múltán, ha nem történtek volna a helyszín vonzáskörzetében egyéb különös dolgok, amelyek már a „misztikum” határait súrolják… (!)”

Szerző: Mundi Józsi

GASZTROBETYÁR II.


Kis karácsony, nagy karácsony

 

„Miért ne ebédelhetnél a karácsonyi vásárban? Hiszen csak egyszer van egy évben! Naponta frissen készített készételekkel szolgálunk majd a kedves vendégeknek, amelyek mellé még jópofa forró leveseket is készítünk majd. Lencseleves, zöldségleves, tyúkhúsleves. Mindemelett még sok egyébbel is készülünk, csak figyeld a Facebook-oldalunkat, ahol állandó jelleggel feltüntetjük a heti kínálatot. Pacalpörkölt, borjúpaprikás vagy szarvasgulyás? A takart káposzta mellett valószínűleg ezek az ételek is jól megférnek majd.”

Szerző: Mundi Józsi

JEGYZET


Az újoncok érkezése

 

„A povýšovačka (félévenkénti felavatás) után lazább napok következtek, és természetesen még mi voltunk a legfiatalabb évjárat a kaszárnyában, de már az újoncok töltötték a „prímačot”, avagy az egyhónapos felkészítést. Tudtuk, napok kérdése és érkeznek, ami azt jelentette, hogy szinte teljesen mentesítve leszünk a szolgálatok nagy részétől, ami a sörért való járást, az esti kaja elkészítését.”

Szerző: Szigeti Attila

SPORTINTERJÚ


Novota János: A szorgalom többet számít a tehetségnél

 

„A legkisebbek számára a technikai elemek közé muszáj belecsempésznünk egy kis játékot. A lényeg, hogy élvezzék az edzést, még ha előfordul, hogy annak időpontjában már fejben kissé fáradtak is. A közepes korosztálynál már jóval nagyobb hangsúlyt fektetünk a technikára, megspékelve a pályán előforduló szituációk begyakorlásával, de a bolondozás természetesen itt sem hiányozhat. A tizenhat évnél idősebbeknél pedig már fizikai terhelés is van. Ami pedig a fegyelmezést illeti, nos, én erről azt gondolom, hogy a nyugodt szó többet segít a lehordásnál.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Ugróczky István

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


A semmitől is jobban – A placebohatásról

 

„Rengeteg leírt esetet ismerünk, melyek a placebohatás elképesztő erejéről tesznek tanúbizonyságot. A második világháború idején például egy nővér kifogyott a morfiumból, de nem volt szíve ezt elárulni a rosszabbnál rosszabb állapotban kezei közé kerülő sérült katonáknak. Sós vizet adott be nekik, amelyről azt hazudta, morfium, a katonák pedig többé nem panaszkodtak fájdalmakra. Henry Beecher amerikai aneszteziológus is hasonlóképp járt: ő egy teljes operációt végzett el így, de vannak beszámolók amputációkról is, melyeket valódi érzéstelenítés hiányában folytattak le.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Elements.envato

BABA-MAMA


Zenére nevelő

 

„A dallamok, a ritmusok az életünk részei, s bár néha jó lenne az abszolút csendet megélni, erre igazán kevés esély van. Szóval a zene az kell. Kicsinek és nagynak egyaránt. Több száz cikk jelent meg már arról, hogy a zene milyen jótékony hatással van a gyerekek érzelmi világára, hallás- és beszédkészségére, teljesítményére. Ez a zenei lista az én négyéves Félix fiam segítségével készült.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági

HÓNAP NŐJE


Varga Kamilla

 

Mondd el nekünk, mi az, amit a legjobban szeretsz magadon/magadban?

– Talán, amit a legjobban szeretek magamban, az az, hogy nagyon közvetlen vagyok az emberekhez, illetve könnyen tudok barátkozni. Magamon pedig a pisze orromat szeretem a legjobban, amit sokan irigyelnek is.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

HAVI KREATÍV


Mert mi édesen szeretjük, ahogy az életet is! – Szilvicake

 

„Először csak tortákat készítettem, majd egyszer egy netes ötletbörzén rátaláltam a muffincsokorra. Azt gondoltam, ezt ki kell próbálni. Sokat kísérleteztem, videókat nézegettem, hogy kell tartani a nyomózsákot, milyen a megfelelő állagú krém, ami finom is. Az elméletet sok kísérlet követte és volt pár kudarc is. Pár krém a kukában végezte, vagy a muffincsokor felborult, mert nem volt megfelelő a talpazata. Így végül arra jutottam, hogy ha nem csokrot, hanem kosarat készítenék, az alap biztosabb lenne és még jól is mutatna. Ekkor találtam rá egy ügyes kezű kosárfonó lányra, akit szintén Szilviának hívnak. :-)”

Szerző: Kürthy Judit / Fotó: Ugróczky István

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább