Gyertek velünk bábszínházba!

Szombaton, november 23-án a gyerekeké a főszerep a dunaszerdahelyi NFG klubban. A részletekről Tóth Lalit kérdeztük.

Volt rá már példa, hogy az NFG falai közt bábszínházi előadás valósult meg gyerekeknek?

Sajnos amennyire én tudom, egy mesekönyves felolvasáson kívül még nem volt gyermekprogram a klub falain belül. Többen, akik már a kezdetektől a klubba jártak, most értek életük azon szakaszához, amikor jó volna valahová a csemetéjükkel betérni, valahová, ahol bennük is nosztalgikus élmények ébrednek. Ezért és a város kulturális életének frissítése miatt is döntöttünk a gyermekszínház mellett. Itt meg kell, hogy említsem: a darab költségeihez hozzájárul Dunaszerdahely városa is, egy megnyert pályázat által.

Az előadók Magyarországról érkeznek, mit kell róluk tudni?

Igen, a társulat a Fabók Mancsi Bábszínháza. Fabók Mariann színművész 2009-ben létrehozott önálló vásári bábjátékával indult a történet. Az egyszemélyes vándorszínház 2013-ban teljesedett ki, akkor ismerte meg férjét. A színházról bővebben ITT olvashattok.

A színpadra ezúttal A háromágú tölgyfa tündére kerül. Mit mondanál el kedvcsinálóként?

Kedvcsinálóként segítségül hívom Herczog Noémi kritikáját, azt gondolom, hogy minden lényeges benne van:

„Ha a színház ősi, közösségi élményét keressük, de még azt is megkockáztatom, hogy ha szeretnénk újra utat találni a kortárs művészethez, sokszor jobban tesszük, ha követjük a legfiatalabbakat. Ha szégyellnénk, hogy túlkorosak vagyunk, csapjunk a hónunk alá egy ötévest, és tegyünk úgy, mintha az ő kedvéért néznénk meg Az óriás ölelését (Kerekasztal), vagy kérjünk meg egy tízévest, kísérjen már el minket Fabók Mancsitól A háromágú tölgyfa tündérére.“

Mondjuk el a legfontosabb infókat az érdeklődőknek!

A helyszín tehát a dunaszerdahelyi NFG klub, kezdés szombaton 10:00 órakor. Az előadás időtartama szűk 1 óra lesz, a jegyár pedig 5 €. Gyertek el minél többen!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább