A virológus szerint tavasz végére várhatóan megszűnik a koronavírus-járvány

Fedor Čiampor, a Szlovák Tudományos Akadémia virológusa a Pravdának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a közeledő nyárnak, illetve a kinti hőmérséklet 25 fok fölé történő emelkedésének várhatóan meg kell állítania a koronavírus terjedését.

A cikk a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

A szakember a külföldi utazásról hazatérők két hétre történő feltétlen karanténba küldését elengedhetetlenül szükségesnek és az egyedüli lehetséges hatékony megoldásnak tartja azok részére is, akik kockázatosnak tartott országokból érkeztek haza még a karanténintézkedések életbe léptetése előtt.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben a hírek szerint a koronavírus még 37 fokon is képes a túlélésre olyan felületeken, mint az üveg, textil, műanyag, vajon valóban visszaszorul-e, ha melegebbé válik az idő, elmagyarázta, hogy

általában a vírusok élő sejt hiányában nem sokáig maradnak életben, mert a túlélésük alapja, hogy élő sejtbe jussanak és ott szaporodjanak.

Emellett azonban bizonyos ideig képesek egyéb feltételek mellett is életképesek maradni, hideg idővel az apró cseppekben néhány napig is elélhetnek, tovafújhatja őket a szél, rátapadhatnak egyes tárgyakra. Viszont 3-4 napnál tovább nem élnek, addigra a cseppek kiszáradnak.

A cikk tovább olvasható a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább