3 tuti kétszemélyes társasjáték, nem csak karantén idejére!

Az otthon töltött hetek, hónapok bizonyára sokatok idegrendszerét kikezdte már – mindent kitakarítottatok, rendszereztetek, megfőztetek, az összes kiszemelt filmet, sorozatot megnéztétek már. Hogyan lehetne mégis kicsit könnyedebbé, önfeledtebbé és tartalmasabbá tenni ezt az időszakot, egy kétfős háztartás számára? Mondjuk játsszunk valamit!

PATCHWORK


Uwe Rosenberg munkája ez a kétszemélyes társasjáték, amely során egymás ellen versenyzünk abban, hogy miénk legyen a legtöbb folt és gomb, amelyek segítségével megvarrhatjuk a saját patchwork takarónkat. A Tetrishez hasonló logika alapján kell a megszerzett darabokat egymáshoz illeszteni úgy, hogy minél kevesebb szabad terület maradjon a táblánkon. Az elsőre gyerekesnek tűnő játék sokkal nagyobb mélységeket rejt magában, mint ahogy azt a kedves grafika és könnyen megtanulható szabályrendszer alapján gondolnánk. A foltok végtelenül variálhatók, sőt, az ellenfél taktikáját is befolyásolhatjuk azzal, ha jókor halászunk el az orra elől, egy értékesebb darabot..

Játékidő: kb. 30 perc / Korosztály: 8+

 

7 CSODA PÁRBAJ


Antoine Bauza és Bruno Cathala a klasszikus 7 csoda társasjátékot formálta egy két fő számára játszható verzióvá. Az ókor idejébe repít vissza minket ez a játék, amelyben az ellenfelek célja egy-egy, minél fejlettebb civilizáció kiépítése, nyersanyagok folyamatos termelése, kulturális intézmények megkaparintása, tudományos előrehaladás, harcászati fejlettség és a lényeg, a hét csoda megépítése. Maga a játék három történelmi korra oszlik, ennek megfelelően a megszerezhető kártyák is egyre nagyobb fejlesztésekre adnak lehetőséget az államon belül. Kifejezetten tetszik, hogy nemcsak egyféleképpen lehet nyerni, hanem a tudományos fejlődés, a katonai túlerő illetve a pontozásos végeredmény által is elérhető a győzelem. Minden pillanata rejt valamilyen meglepetést, amely akár teljesen megváltoztathatja az addigi állást.

Játékidő: kb. 40-45 perc / Korosztály: 10+

 

AZUL


Michael Kiesling munkáját 2018-ban az év játékának választották. Az alapkoncepció szerint a játékosoknak az évorai királyi palota falait kell kicsempézniük, csodás mintázatú mór csempedarabokkal. A tartozékok, a játékostáblák, sőt, maga a játék doboza is egytől-egyig nagyon igényes kidolgozásúak. A fazekaskorongokra véletlenszerűen kerülnek a csempék, így sokszor játék közben kell alakítanunk az addigi a taktikánkon. A sajátunk mellett az ellenfél tábláját is érdemes figyelni ahhoz, hogy kedvező pontszámot hozzanak a lépéseink. Néhány kör lejátszása után már simán megy a csempék pakolgatása, kifejezetten meditatív, elmélyülős játékról van szó, igazi logikai csavarokkal megtűzdelve. 2-4 fő számára nyújt felhőtlen kikapcsolódást.

Játékidő: kb 30-45 perc / Korosztály: 8+

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább