ANKÉT: Te hogyan választottál nevet a gyerkőcödnek? – Aki válaszol: Takács Adél és Hrdlovics Bernadett

Nevet adni a gyerkőcnek nem egyszerű dolog, hiszen a döntésünk egy egész életre szól. Nem mindegy, milyen névvel ajándékozzuk meg szemünk fényét. Hrdlovics Bernadettet és Takács Adélt arról kérdeztük, ők vajon mi alapján választottak nevet csemetéiknek.

Takács Adél (29),
főállású anya

A név választásakor gyorsan dűlőre jutottunk az apukával, ugyanis mindketten hasonló állásponton vagyunk. Tudatosan mellőzzük a ma oly divatosnak vélt külföldi hangzású neveket. Amikor megtudtuk, hogy kislányunk fog születni, szinte azonnal megegyeztünk az Anna névben. Lilla volt a másik lehetőség. Az édesapa az Ilonka nevet szorgalmazta – remélem ezt ő se gondolta komolyan. 🙂 Természetesen előtte utánanéztünk a névnek.

Az Anna név jelentése: kecsesség, báj, Isten kegyelme. Tökéletesen illik rá ez a név, mivel valóban bűbájos teremtés! ????


Hrdlovics Bernadett (28),
főállású anya

Megmondom őszintén, a párom választotta ki a neveket, mert amiket én mondtam, azok neki nem tetszettek. Szerencsére időben kiderült a gyerkőcök neme, így könnyebb volt a névválasztás. Ha fiúk lettek volna, akkor a Bence vagy a Dominik nevet kapták volna. A lánynevek közül nekem tetszett a Hanna és az Emma is.

Még utónévkeresőbe is beírtam a vezetéknevünket, hátha találok valami érdekeset. Hát, nem volt nagy segítség, elég cifra neveket dobott ki az internet. Voltak olyanok is, amik nekem tetszettek, viszont a párom nem egyezett ki egyikkel sem. Így a párom, vagyis már a férjem elkezdett ötletelni. Így lett egy Kittink és pár évre rá egy Rebekánk. Róla tudni kell, hogy ő tényleg egy Rebeka! Néha Józsinak hívom, mert ki tesz egy fiút is, olyan eleven.

Kitti segítőkész, hamar megszeretteti magát mással. Megvigasztal másokat is, már most kiáll a barátnőkért. Rebeka nagyon tud ragaszkodni személyekhez, mondjuk volt olyan időszakunk, hogy a férjemmel nem puszilhattuk meg egymást, mert közénk furakodott. Vagy, amikor az esküvőre tanultuk a nyitótáncunkat, egyszerűen nem engedte, vele együtt kellet táncolni. Mindig a középpontban akár lenni, igazi kis fontoskodó.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább