Lapozz bele az augusztusi Klikk Out-ba, ajánlunk belőle 12 cikket!

Címlapkép: Republic.hu

Máris itt az augusztus, és a Nemeshodosi Kis-Nagy Lakoma okán korábban hozzájuthattok e havi lapszámunkhoz, mely ismét számos érdekességet rejteget. Interjúk, riportok, cikkek.

Lapozzunk!

EDITORIAL


Ne szüljünk gyereket és nem lesz gyerekpornó!

 

Megmondom, mi legyen: ne szüljünk több gyereket, és megszűnik a gyerekpornó! Elmorzsolok mellé egy ugyanilyen varázslatos érvet: lehet, hogy hülyeség, de IGAZ! Ennyi elég is, alul lehet lájkolni, köszi!

Szerző: Szilvási Tibor

AUTÓ (HELYETT BICIKLI)


BMW-minőség két keréken

 

„Ez a csodás hófehér BMW akár a Tiéd is lehet, ugyanis idén ezt sorsolják ki a nemeshodosi Nagy Lakomán.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ A REPUBLIC EGYÜTTES FRONTEMBERÉVEL, BOROS CSABÁVAL


Amíg Republic lesz, Cipő is ott lesz velük

 

„Az elején én sem tudtam, hogy képes leszek-e arra, hogy elénekeljem azokat a dalokat, amiket előttem Cipő énekelt, és nagyon kötődtek hozzá, itthon a feleségem is óvott ettől. Fizikálisan sem volt könnyű, az első koncerteken folyamatosan szédültem is a levegővételek miatt, de főleg lelkileg képezett egy gátat. Olyan volt, mint bemerészkedni valaki magánszférájába. Például az Engedj közelebb vagy a Szeretni valakit valamiért című dalok voltak ilyenek, de A 67-es út a mai napig bejátszásról megy az ő hangjával, és azt hiszem, ez így is fog maradni.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Republic.hu

GASZTROBETYÁR


X. Nemeshódosi Kis-Nagy Lakoma

 

„Nemeshódos apraja-nagyja most kicsit halkabban kiabálja, hogy pár nap múlva itt a nemeshódosiak tizedik Kis-Nagy Lakomája! Kisasszony havának 15-ik napja legyen a vidámság és a lakomázás napja! Írd be hát az irkádba vagy a kalendáriumodba, hogy az időpontod biztosan ne ütközzön semmi másba!”

Szerző: Mundi Józsi / Grafika: Gocoň László

JEGYZET


Kemény napok Kazahsztánban

 

„A reggeli sorakozónál két önkéntest kerestek szolgálatra. Senki sem jelentkezett, hiszen a szélsőséges időjárás miatt nem mertünk. Aztán gondoltam egyet, felraktam a kezem, és vittem magammal egy fiatal katonát. Fegyvert vettünk magunkhoz, beraktak bennünket egy orosz dzsipbe és elindultunk. Úgy 10 perc autózás után megálltunk a kaszárnyán kívül működő kútnál, és azt az utasítást kaptuk, hogy este 8 óráig nekünk kell azt őrizni. Miután a dzsip távozott, kerestünk egy árnyékos zugot és élveztük a semmittevést.”

Szerző: Szigeti Attila

SPORTOS


Kerékpársport a koronavírus-járvány árnyékában

 

„Májusban a helyzetet elnézve még elég pesszimista voltam, de nem engedhettem meg magamnak, hogy egy ilyen bringás buli csúszása miatt szomorkodjak, hiszen ennél sokkal
nagyobb problémákkal kellett megküzdenünk. Júniusban aztán megváltozott minden, és azt mondtam,
hogy miért ne lehetne megcsinálni. Az emberek be voltak zárva, elidegenedtek egymástól, távolságtartóvá váltak. Sokan azt mondták, hogy nyárra nem érdemes semmit sem szervezni, mert az emberek többsége kirándul, jön-megy, de ez az év kivételnek számít. Ezért jeleztük, hogy idén is lesz bringanap, hogy ne maradjunk közösségi élmény nélkül” – mondta Győry Attila.

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: pexels.com

INTERJÚ BERND STORCKKAL


Út a sikerek felé – egy kiegyensúlyozott csapat

 

„Több gólerős játékosra van szükségünk. Vannak tehetséges futballistáink, akiknek még gólra törőbben kellene játszaniuk, többször kell befejezni a támadásokat. Az utóbbi időben sokat dolgozunk ezen. Több támadó felfogású labdarúgónk is van, de ezeken a posztokan jobban kell teljesíteni, a pozíciókon úgymond több veszélyt kell sugározniuk. Az a munkám, hogy az edzéseken segítsek nekik, hogy ezeken a posztokon javuljanak.”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Szabó Péter Pál

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Maróka, nem ciróka

 

„Ahogy egyike a szlovák sarlatánvadász dokiknak, Maroš Rudnay megnyugtat minket, táplálékkal tuti nem tudunk elsavasítani semmit, pláne nem hosszú távon, épp a szupereffektív szabályozó mechanizmusoknak köszönhetően. Ebből kifolyólag diétával sem tudunk hatni a szervezet savasságára, tehát lúgosítani nem is lehet, meg nem is kell. Ha ezt tényleg oldani kényszerülünk, például mérgezés miatt, akkor jóval nagyobb a baj, mintsem azt egy kis citromos víz megoldaná…”

Szerző: Sipos Janka

ÉN-IDŐ


Erős akarattal, nyitott szívvel

 

Szarka Márti a mátyusföldi Királyrévből származik, viszont évek óta külföldön él és dolgozik személyi edzőként. A világ számos gyönyörű helyén megfordult már, jelenleg Londonban él. Az alábbiakban vele beszélgettem – életútról, tapasztalatokról, spiritualitásról, jövőképről.

Szerző: Këri

APU(CI)RÓKA


Íme, a játék, amiben Roki világbajnok!

 

„Ha most épp elrabolnék egy másfél éves gyerkőcöt, az pont így nézne ki.” Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal ballagtam ki a múltkor a győri Árkádból, mikor egy dokilátogatásunk után beugrottunk a kedvenc pad thaiunkért. Bizony időnként felszállunk mi is a plázai gyorsra, a győri édes-savanyúra (ugye, ne folytassam!), de ez most mellékes. Szóval miután a csemeténk úgy próbált már minden zegzugba bekukkantani, mintha ő volna itt a piszkálódó házmester, és megkíséreltem kitessékelni, véletlenül bekapcsoltam rajta a riasztót. Elkezdődött a játék, amiben ő a legprofibb, az a tiltakozósdi.

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Horen

HAVI KREATÍV


Örökifjú kézműves: Molnár Kornélia

 

Ha kíváncsiak vagytok arra, milyen egy kortalan kézműves, aki tiszta szenvedélyből alkot, e havi kreatív rovatunk főszereplője a kedvencetek lesz. Molnár Kornélia életében mindig fontos szerep jutott a művészeteknek.

Szerző: Kürthy Judit

HÓNAP NŐJE


Edina Davidovská

 

Miért a kézilabda áll a szívedhez a legközelebb?

Alapsuliban ez volt az egyetlen választható sportág a foci mellett, ezért a kézilabda mellett döntöttem. A pályán levezethetem a stresszt. Szeretem a meccs okozta adrenalint. Nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívemhez fog nőni. Ma már nem tudnám elképzelni a napjaim kézi nélkül.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotók: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább