Egymáshoz csalogatná a turistákat Csallóköz és Pannontáj

Dunaszerdahely Város (mint vezető kedvezményezett) és a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület (mint kedvezményezett) által megvalósításra kerül a „Csallóköz szíve – Pannontáj / Srdce Žitného ostrova – Pannontáj” című pályázat, amelynek projektindító sajtótájékoztatójára 2020. augusztus 5-én kerül sor a Városi Hivatalban Dunaszerdahelyen. Az SKHU/WETA/1901/4.1/020 számú projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának (KPA) keretében valósult meg. A jóváhagyott támogatás összege 47476,43 EUR (az Európai Regionális Fejlesztési Alapnak köszönhetően).

A projektet a két partner földrajzi szomszédsága (55 km) és a fejlesztési irányvonalak azonossága (turizmus és a környezetvédelem prioritásként kezelése) mellett az eltérő tapasztalati tudás generálta, amelynek célja közös turisztikai és örökségvédelmi szakmai programok és termékek kialakítása Dunaszerdahelyen és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark területén. A partnerek közti tudástranszfernek köszönhetően megerősödik a szlovák-magyar turisztikai együttműködés, valamint a lakosok közötti határon átnyúló együttműködés, aktív, határokon átnyúló tapasztalatcserére adnak lehetőséget a projekt aktivitásai. A partnerek a korábbi tapasztalataikat egymással megosztva közösen értékbemutató turisztikai programokat és termékeket hoznak létre: közösen kifejlesztenek egy kétnyelvű (SK, HU) egymás megismerését ösztönző társasjátékot, Dunaszerdahely kiad egy 4 nyelvű brossúrát, bekapcsolódik a magyarországi partner által szervezett hagyományos Natúrparki Vetélkedőbe. A Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület Dunaszerdahely módszertani segítségével kifejleszt egy háromnyelvű (SK, HU, EN) mobilalkalmazást a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kulturális és természeti értékeinek bemutatására a térség kerékpárútvonalaival együtt. A két partner közösen megjelenítik turisztikai értékeiket egy kétoldalas leporellón megrajzolt térképen a kerékpárutak feltüntetésével, valamint 2021 áprilisában a Szent György Napok és Búcsú idején 3 napig közös szakmai programot valósítanak meg: közös turisztikai standot állítanak ahol bemutatják a projekt eredményeit és a régióik turisztikai vonzerejét a városnapok látogatói előtt, konferencián számolnak be az elért eredményekről (a testvértelepüléseik turisztikai szakemberei is beszámolnak a turizmusfejlesztési jó gyakorlataikról), valamint egy közös kerékpártúrára is sor kerül Dunaszerdahelyen láthatósági mellényben [a biztonságos közlekedés népszerűsítése végett].

A szlovák-magyar határ menti turizmus egyre jelentősebb gazdasági termék lesz az elkövetkező időszakban, amihez hozzájárul az is, hogy napjainkban a koronavírus miatt nem is ajánlott messzi tájakra utazni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább