Szia iroda, viszlát iroda!

Mit is mondhatnék. Az irodai munka, most, hogy a COVID alatt legtöbben az irodaház helyett otthonról dolgozunk, már nem is annyira irodai. Pontosabban fogalmazva, most semmilyen szállal sem kötődik az irodához.

Március óta csupán egyszer kellett bemennünk a munkahelyünkre, akkor is csak azért, hogy elpakoljunk az asztalunkról, mert egy nagy, az egész irodaházat átfogó teljes fertőtlenítést csináltak.

Örültem is neki, hiszen sokáig nem láttam fővárosi embert, sem villamost és már hiányzott az kilátás, a fel és le közlekedő liftek zaja, az egyenes folyosók, az irodahelyiségek, a vezetékes telefonok. Ugyan egy kollégámmal sem találkoztam bent, de legalább viszontláthattam azt a bizonyos macskás bögrét, amit direkt a munkába vettem, mert ebből biztosan erősebb és finomabb is lesz majd a kávé. Ott várt a pöttyös is, amit azért kaptam magamtól egyszer, mert szeretem a pöttyöset, na és a kis üvegcsében őrzött, gondosan beosztott kristálycukrot, amit különös odafigyeléssel helyeztem el az asztalon, hiszen épp fogyóztam, nem lehetett szem előtt semmi édes.

ejszakai furdozes

Azóta a fogyókúrának is persze annyi. S a plusz tíz kiló mellett olyan dolgokra lettem még figyelmes, ami ajándék ebben a különleges helyzetben.

– Annyi időm lenne sportolni, amennyit nem szégyellek.

– A kávé, cigi, ebéd és egyéb szüneteket arra is használhatnám, hogy valami hasznosat csináljak. Például részt vehetnék különféle továbbképzéseken, elkezdhetnék egy újabb idegen nyelvet, vagy csak egyszerűen elvégezhetném úgy a napi nyolc órás melómat, hogy senki ne köthessen bele – még én se.

– Minden nap itthoni, főtt ételt ehetnék.

– Egy panaszom sem lehet a közlekedésre, mert az egyetlen útvonal, amin napközben haladok csakis a hálót, a vécét és a konyhát összekötő egyenes szakasz, amin bizony egy dugóba sem futhatok bele, nem ütközhetek egy tétova utasba sem és nem kell állandóan a bazi nagy táskámmal szambáznom a himbálózó buszon, amin a laptopom mellett persze ezernyi más csajos – és nem csajos – kügyü is van, ami az irodai, napi túléléshez kell.

– Tökéletes itthon a társaság! Három gyönyörű macska és két kutya mellett eleve öröm az élet, nem hogy a munka.

Hajrá tehát otthoni munkások! Szedjük kicsit össze magunkat és bújjunk ki végre a nappali pizsamánkból, hogy valami hasznunk is legyen!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább