A Klikk Out írói és a karácsony. Így készülünk mi! (Ankét) 1. rész

Szerkesztőségünk idén sem volt tétlen. Most, hogy mindannyian az ünnepekre fókuszálunk, itt az ideje annak is, hogy egy kicsit számot vessünk, elgondolkodjunk az idei éven, hogy szívünket könnyebben, nehéz súlyoktól mentesebben tehessük a karácsonyfa alá. Kíváncsiak voltunk, hogy kollégáink hogyan készülnek az ünnepekre, ők hogyan készítik a szívüket az új évre.

KOVÁCS ANDREA (KËRI)


Hogyan készülsz az ünnepekre?

Minden évben nagyon várom a karácsonyt – imádok ajándékokon ötletelni, kidíszíteni a lakást, sütirecepteket gyűjteni, bevásárolni. Az adventi időszakban, lelkileg készülök a közelgő ünnepre, igyekszem a szokásosnál is jobban odafigyelni másokra, adományozni, befelé figyelni. Az ajándékok 90%-át az interneten szerzem be, nem szeretem a plázákban való tolakodást és a drága dolgok hajszolását – az őszinte szeretet és jószándék többet ér a csillogó kincseknél.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Másokhoz hasonlóan, én is rengeteg időt töltöttem idén a négy fal között, és ezt a bezártságot próbáltam a lehető leghasznosabban eltölteni. Társasjáték, kreatív tevékenységek, sorozatmaratonok, online kurzusok, sütés-főzés, olvasás által töltődtem fel. Furcsa volt ezt az időszakot Budapesten megélni, kihaltnak és üresnek látni, a máskor turistáktól nyüzsgő fővárost. Az otthonról végzett munkát sem próbáltam még ki korábban, de kifejezetten tetszik! 🙂

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Nem szoktam újévi fogadalmat tenni, próbálok napról-napra jobb emberré válni és a saját elhatározásaim szerint, minden nap kicsit formálni önmagamat.


BÖGI RÓBERT


(Fotó: Nagy Gyula)

Hogyan készülsz az ünnepekre?

Lévén fél éves ikreink vannak, szinte minden percünk be van osztva. Amikor éppen nem dolgozom, a feleségem tesz-vesz, én a kicsikkel sétálok, vagy otthon foglalatoskodok velük. A teljes nagybevásárlást, takarítást, ajándékok beszerzését, csomagolást ő intézte, nekem csak a lakótelepi élelmiszerüzlet maradt a napi dolgokkal. Mivel karácsonykor is dolgozom, úgy alakítjuk a napjainkat, hogy az ünnepek meghittsége is beleférjen. Ebben nincsenek kompromisszumok, a család mégiscsak az első.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Hogy miben volt más ez az év? Bizonyára sokunknak a járvány jutna az eszébe először, de nekem a babavárás és a kicsik születése. Van egy 21 éves fiam, és 21 év után újra apának lenni, ráadásul duplán, arra – hogy is mondjam – még én sem találtam megfelelő szót. Persze féltem tőle, mennyire leszek türelmes, de ez seperc alatt elillant, átírt mindent a felelősségtudat. Tény, a vírushelyzet nagyon rosszkor jött, bent voltam a szülésnél, sosem fogom elfelejteni. Onnantól kezdve minden nap ajándék a sorstól. Sajnos édesanyámmal, aki nyugdíjasotthonban lakik, javarészt csak a balkonon keresztül, vagy videóhívással „találkozhatunk”. Húgom sem tud hazajönni Németországból, így egyetlen nap kivételével nem volt együtt a családom, ami az én oldalamat illeti. Feleségemet új oldaláról ismertem meg, anya lett, ezekért a pillanatokért sem cserélném el ezt az esztendőt semmire.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Nem vagyok híve a fogadalmaknak, inkább a folyamatosságnak. Elkerülni a negatív dolgokat, és bevonzani mindazt, ami az ember életcéljai között szerepel. Továbbra is szerető férjnek, szülőnek, testvérnek és egyben gyereknek is maradni. Megtartani a barátságokat amelyek az emberi értékeket képviselik, és persze lehetőség szerint „hülyülni” egy korsó sör mellett. Tudják rólam, hogy szókimondó ember vagyok, az őszinteség az egyik legjobb emberi tulajdonság. Szerencsés ember vagyok, mert szeretem a munkáimat. Isten segedelmével szeretnék bajnoki címet ünnepelni a DAC-cal, de ez nem csak rajtam múlik. Rajtam viszont nem fog múlni!


ŠTEFKOVIČ PATASI ÁGI


(Fotó: Horen)

Hogyan készülsz az ünnepekre?

Én egy nagyon lelkes karácsonyváró vagyok. December elejétől már javában szólnak a karácsonyi dallamok az autómban, szeretem rendezgetni a lakásban a karácsonyi csecsebecséimet, beleszédülni a fahéj, narancs, szegfűszeg illatába. Megtervezem a karácsonyi menüt és a süteményeket, nem akarok mindenáron beleőrülni a háziasszonyi teendőkbe, annyit vállalok, amennyit jókedvvel és örömmel el tudok készíteni. Szeretek adni, kitalálni mindenki szíve vágyát, végignézni, ahogy rátalál az ajándékra, kibontja, örül neki. Kapni is nagyszerű érzés, érezni a törődést a másik részéről. Szeretek jókat enni, társasozni a családdal, egész nap pizsamában lenni, miközben a Diótörőt nézzük, ilyenkor nálunk tényleg mindent szabad a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Egyrészt az idén új helyen ünneplünk, aminek nyilván megvan az újdonság varázsa. Másrészt elmaradtak azok az adventi programok, amelyeket szinte minden évben abszolválunk a gyerekekkel, a karácsonyi vásárok, a forralt borozás, de az egynapos szánkózás is kérdéses. Most az otthoni adventi hangulat kapott nagyobb hangsúlyt. Amióta gyerekeim vannak, minden évben azon igyekszem, hogy elsősorban nekik megteremtsük a varázslatot. És történhet kint a világban bármi, ez idén sem lesz másképp.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Nincs fogadalmam, általában nem élek ilyesmivel. Az biztos, hogy a mi családi életünkben ismét nagy változás lesz, új szerepeket és új feladatokat hoz magával a lányunk érkezése. Van egy apró vágyam is, köszöntsön ránk egy szebb év, mindenkire ráfér.


Egyéb ankétjaink a közelgő karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban:
Mi erre figyelünk majd leginkább az ünnepekkor (1. rész)
Mi erre figyelünk majd leginkább az ünnepekkor! (2. rész)
Te hogyan éled meg az idei karácsonyváró időszakot? – Akik válaszolnak: Barak Eszter, Kórósi Lilla és M. Ando Krisztina
Kapcsolódó tartalom
Te hogyan töltöd a szentestét? – Sóder Nemcsok Veronika és Karaffa Attila elárulta, náluk mi a szokás

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább