Írjátok meg, hogy győzött a DAC!

(DAC–Aranyosmarót, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL (3), ÖRZSIK ÖDÖN (1)

Szóval írjátok meg, hogy győzött a DAC, de írjátok meg azt is, hogy aznap jöttek más örömteli eredmények is! Sok településen annyi pozitív covid-esetet regisztráltak a környéken, ahány gólt rúgott a ViOn a Jedličkának. Azt hiszem, ennek hosszú idő után valóban örülni tudunk, és bízom benne, hogy a folytatás sem marad el! Tudjátok ugye, mi kell ahhoz, hogy végre DAC-meccsre mehessünk? Nos, a feleségem szerint egy türelmes bébicsősz az ikreink mellé, és persze, hogy véget érjen ez az egy éve húzódó rémálom.

Üres lelátók, szellemvárost idéző Sport utca, tényleg csak azt a gömbölyű száraz micsodát várná az ember, amit a westernfilmekben görget a szél mindenfelé. Kiszáradtak már a kutak is (é.i.: a szurkolói kocsmák), szurkolók nélkül a mesterlövészek is híján vannak a puskapornak. Aztán mit ad Isten, pont a két „besült csövű” talál be a Marótnak. Jelszó, lőni kéne messziről is fiúk, láttátok a Zsoltit, hogy csinálta?! Na pont úgy, aztán majd rá lehet fogni, hogy éppen csak lecsúszott!

Csőrrel belebikázott, vagy tudom is én? Edzésen egyébként azt gyakorolják a fiúk, hogy minden labdát be kell vinni a „susnyásba”?

Herr Storck, „vasziszdasz”? Ülök otthon, nézem a felállításunkat, a kezdőt, meg a cseréket, és látom, hogy a padra két kapust ültettek. Egyiket hivatalosan a mezőnybe jegyezték! Most vagy az van – gondoltam magamban -, hogy az ellenfél félrevezetése című történet következik, vagy nem árt az óvatosság címszó alatt új taktikát választott a mester?

Mindig tanul az ember, én például felfedeztem a szövegíró alkalmazásban egy olyan funkciót, ami a rögzített hangot írott szöveggé alakítja át. Megvárom, míg páran jókat kuncognak a technikai elmaradottságomon, aztán folytatom…

Például azzal, hogy az első félidő „izgalmai” alatt bőven akadtak percek, amikor feltalálhattam a tyúksz@rban az ütőeret.

Még mindig várom, hogy a fiúk elkápráztassanak bennünket szebbnél szebb megoldásokkal, de az első valamirevaló helyzetünkre sokat kellett várnunk! Negyven percet – Ramirez nevéhez fűződik! Divko gratulálok a 100. meccsedhez DAC-mezben, sok csatát eldöntöttél már a nagyszerű megoldásaiddal, de kitartok amellett, hogy bárcsak egy itteni gyerek is annyi esélyt kapott volna, mint te, hogy eljuthass idáig!

Kapcsolódó tartalom

Támadásokat indítottunk, ami inkább hasonlított szélmalomharcra a szélben. Ismét hiányzott a elképzelés, vagy, ahogy a riporter is említette, a szikra. Davis újra a kezdőben, Besko értelemszerűen a padon, az előbb kivesézett Horváth Attila mellett, akit U13-ban láttam utoljára védeni. Hej, de repül az idő, sok sikert a nagyok közt kis barátom! Schäfernek izgalmas feladata akadt, szerintem ő volt a meccs embere, aztán javítson ki valaki, ha tévedek.

Ciao signore Rossi, András tutti választás volt. És most kérdezném a Kalmárról ugyanezt?! Szünet következett…

Ezalatt eljutottam A pontból B pontba, és pont ott voltam, ahol lennem kellett, este hattól, reggel hatig. A szünetben ismét elmaradt a csere, pedig egyetlenegy kapuralövés-félénk sikeredett 45 perc alatt, odahaza! Aztán fordulás után újra a Rami került helyzetbe, majd Balić lövését fogta a ViOn kapusa. Lőni kéne messziről, lőni kéne messziről fiúk, bár nem tudom, a szél nekünk most épp’ hátszél-e, aztán bummm!

 

Zsolti azon kívül, hogy mendikálni járt a sárga lap(ok)ért, nem alkotott maradandót eddig, de most rázuhintotta – 1:0! Hatalmas gól volt, bitangul eltalált lövés. Meg is hozta az életkedvünket a pályán, de azért ne felejtsük el, hogy már a 74. percben jártunk!

Na itt a szikrád riporter kartárs! Itt a szikránk szurkolótársaim, most megint vérszemet kapunk majd a Nagyszombathoz. Ha gyengébb napokon kissé fanyalogva bár, de kitartottunk, ennyi nekünk is jár!

Mert ki az, aki ne bízna egy jó eredményben, DAColva már mindennel körülöttünk. Igen, ez már frusztráló, ám létezik magyarázat: a szívünk sárga-kék! Olvastam olyat, hogy ennek a multinacionális csapatnak érdemes-e játszani a Nélküledet meccs előtt? A válaszom az volna, hogy eddig sem a csapatnak szólt elsősorban az Ismerős Arcok, hanem nekünk, neked, önnek, és csak ezután a csapatnak. Balićnak is például, aki két helyzetet is elpuskázott, majd Ramirez robbant be Davis beadására, fejelt és 2:0!

Örzsik Ödön fotója

A győzelem a Dunaszerdahelyé! Nehéz szülés volt, a játékunkat kiválóan olvasó Marót ellenében. Azt a szövegíró alkalmazást pedig továbbra sem használom, DATS-nak írja a DAC-ot. Megsértett, hát kidobtam…

Csak a DAC!

DAC 1904–ARANYOSMARÓT 2:0 (0:0)

Góllövők: 74. Kalmár, 89. Ramirez

DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Balić, Christie-Davis, Schäfer, Divković (78. Andzouana) – Ramirez, Kalmár (88. Nebyla).

(Roberto)

 

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Aranyosmarót (2:0) mérkőzésről
Szabó Péter Pál fotógalériája a DAC–Aranyosmarót (2:0) mérkőzésről 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább