Tiltakozásképpen klasszikus meccsjegyzet nélkül!

(DAC–Zsolna, kicsit másképp)

FOTÓ: SZABÓ PÉTER PÁL

Mert a szurkoló óhaja az utolsó, de nem tudom szó nélkül hagyni! Úgy gondolom, az idei esztendő legjobb játékát produkálta a DAC, mégsem erről szól jegyzetem bevezetője, hanem a hatalom diktatúrájáról, a gőgről és a mézesmadzagról. Piszkosabb mindennél, ha úgy adnak valamit, hogy tulajdonképpen elvesznek, és még a hálát is elvárnák. Tudom, mi van a hátunk mögött, tisztában vagyok a számokkal, a százalékokkal, a tragédiákkal. Azzal is tisztában vagyok, hogy egy jelentős rétegnek a foci és maga a sport semmitmondó tevékenység, amolyan megtűrt, vagy közönyös semmiség.

A társadalom másik fele ugyanakkor nem így véli, az ő hiányérzetüket tették próbára aljas módon a stadionokba való bejutás feltételeivel. 42 szurkolónak összejött, minimum két torokból zengett is a hajrá, DAC. Tisztelet érte! Egy zárt terű bevásárlóközpontba hasonló tömeg a védettséget sem vizsgálva engedtetik be. Ennyi nép a meccs alatt a teraszokon is összesereglett, legálisan. 36 óránál nem öregebb PCR teszt + 12 óránál nem öregebb AG teszt + regisztráció, ezek olyan önkényesen szigorú szabályok, melyek mellett meg sem kíséreltem bejutni!

Csak a miheztartás végett: előző nap, a nyugdíjasotthonban lakó édesanyámat 254 nap után meglátogathattuk, elég volt hozzá 12 óránál nem öregebb AG teszt + regisztráció.

Tudom, ennek semmi köze a focihoz, de nem én állítottam be ilyennek a sztorit, tessék amott reklamálni!

Tessék választ adni azoknak is, akiknek mindkét oltásuk megvan már, ők miért nem mehettek be, teszem azt egy külön szektorba, a többiektől elzárva? Sajnálom szeretett DAC-om, hogy elpazarolom a legújabb európai passport első óráit, első napjait a mondanivalómmal. Ahelyett hogy érzelmesen ecsetelném, megérdemelten győzött a DAC, ezúttal engedtessék meg nekem, hogy „üres lapot” adjak le. Vállalnám az elégtelen osztályzatot érte, ha az élet iskolájában tán mégsem a becsület lenne mérvadó!

A németek nélkül felállni, „Storck-mentesen”, olyan üzenetet sugall, melyben a szurkoló sejtheti, mégsem vak! Pszeudo-labdarúgók helyett focistákat kéne venni, ha kinevelni egyelőre még nem megy!

Marco Rossi újra Dunaszerdahelyen! A napokban világot látott bulvárszintű találgatások, az edző személyét illetően (Weiss? , Holoubek?, Doll?, Guľa?, Hapal?, Dárdai?), bennem újabb alternatívát vet fel, a látottak alapján:

Miért is kell nekünk új edző? Németh Antal, kettőből kettő!

DAC 1904–ZSOLNA 2:1 (1:1)
Nézőszám: 42
Góllövőink: 16. Davis (11m), 68. Taiwo
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Divković, Schäfer, Balić, Andzouana (77. Njie) – Nebyla (63. Moumou), Taiwo (81. Nicolaescu).

(Roberto)

 

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Zsolna (2:1) mérkőzésről
Szabó Péter Pál fotógalériája a DAC–Zsolna (2:1) mérkőzésről 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább