Kíváncsi vagy, mi lesz az augusztusi Klikk Out-ban?

Borítókép: Szabó Péter Pál

Nálunk nincs uborkaszezon, nyáron is izmos tartalommal jövünk!

Editorial / Szilvási Tibor

A táska, mely sokak vállát (nem) nyomja

Milyen táska? Oltáska! (Ács Dani / 444.hu után szabadon) Olyan szép lehetne ez a világ, ha – Márai szavaival – nem öntenék le vitriollal a szépet, nem mázolnák be szurokkal és rágalommal a tehetséget, és nem döfnék szíven azt, akinek jelleme van. Ja, és ha ezekre a sorokra gyakran nem pont az hivatkozna, akinek egyik sem az erénye.


Klikk Out,JúliusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

A szuperkatona – Jeep Wrangler Rubicon – hybrid

A Wrangler egy legenda. Noha a név „csak” ‘87-től kapcsolódik a modellhez, a gyökerek, a tradíció egészen a második világháborúig nyúlik vissza.


Klikk Out,JúliusNagyinterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotó: Szabó Péter Pál

A győzelem szó nálam a legfontosabb!

Amikor megkaptam az ideiglenes lehetőséget, akkor szinte nulla esélyt láttam erre, ugyanis azt éreztem, hogy nagyon sok mindenkinek kell megfelelnem: a játékosoknak, a stábnak, a szurkolóknak, a klubvezetésnek, a médiának, ráadásul még eredményesnek is kell lenni. Az elején azt éreztem, hogy ez rendkívül nehéz feladat, hiszen ez bármilyen munkahelyen, nemcsak a futball világában is egy összetett dolog – főleg ilyen rövid idő alatt. Szerintem sok mindent sikerült jól csinálnom, de természetesen szükség volt a szerencsére is, viszont sokat dolgoztam azért, hogy az mellém szegődjön.


Klikk Out,JúliusGasztro / Szerző: Mundi Józsi

Főborsolók, kotlabűvészek, ide figyeljetek!

Főborsolók és kotlabűvészek, figyelem! Ez évi bográcsozó versenyünkön sem lesz kegyelem! Főfőbíránk az idén Konkoly Zoltán, a „Mindenevők” főcinkosa, ő bírálja majd el, kinek lesz a legjobb gulyása. Hogy mit főzhetsz a kotládban? Bármit, csak ne forogjon a szádban! Igyekezz egy olyat főzni, amellyel a bográcsversenyen tudsz győzni! Semmiképp se használj gázpalackot, hiszen akkor kapsz egy gázálarcot, és azt viselheted, akár egy vasálarcot. Szigorúan csak szabadtűzön mesterkedj, nehogy a versenyből idő előtt kirekedj…!

 

Klikk Out,JúliusGasztro / Szerző: Szlávik Cyntia

Fuss te is Ádiért az augusztusi Nemeshodosi Nagy Lakomán!

Megismerkedésünkkor még olyan aprócska volt, mostanra viszont már ötéves nagyfiú. Szinte nem is akartam hinni a szememnek, amikor a napokban ismét meglátogattam őt. Ádi kedvesen fogadott, sokat mosolygott és megmutatta, hogy bizony huncutkodni is tud.


Klikk Out,JúliusZénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

„Nem tudom már, hogy mit unatkozzak…”

Nemrég hangzott el ez a gondolat egy unatkozó fiataltól, ami egy kicsit elgondolkodtatott. Éppen nyakunkon a nyár és bizony tényleg előfordulhat, hogy az ember már NEM TUD MIT UNATKOZNI. Néhányan mennének dolgozni, de még nem lehet, valakik pihenéssel zárják ezt a különös tanévet, viszont vannak olyanok is, akik leleményesek, és kreatívan tanulnak új dolgokat. A punnyadást félretéve valljuk be, hogy mindenünk megvan, hogy elűzzük az unalmunkat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon is szükségünk van az UNATKOZÁSRA, hiszen ilyenkor kitisztul a fejünk és csak úgy áradnak a kreatív gondolatok. Horváth Kirát és Pintes Orsolyát faggattam arról, hogy ők mivel ütik el a szabadidejüket.


Cinemax / Szilvási Tibor

The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztag – Vetítik augusztus 5-től.

Známi neznámi – Vetítik augusztus 5-től.

Reminiscence – Új múlt – Vetítik augusztus 26-tól


Klikk Out,JúliusMű-tét / Szilvási Tibor

It’s a Sin – Az a szégyen, hogy ma is itt tartunk

Az idei év elejének egyik sikersorozata az HBO által készített It’s a Sin – Ez bűn, ami az AIDS-szel, azaz a szerzett immunhiányos megbetegedéssel való megismerkedés hajnalát tárja elénk egy olyan korban, amikor ugyan a homoszexuálisok társadalmi elfogadottsága a mainál jóval ramatyabb helyzetben volt, az elutasítottság és megaláztatás némely eleme azonban ma is ismerős.


Hangfal / Szilvási Tibor

Birdy – Young Heart

Alfie Templeman – Forever Isn’t Long Enough

Dry Cleaning – New Long Leg

Lord Huron – Long Lost

The Drums – Mommy Don’t Spank Me

Sharon Van Etten – Epic Ten


Klikk Out,JúliusKülönvélemény / Këri

Friderikusz (podcast-ajánló)

Emlékeztek még arra a Friderikusz Sándorra, aki a kereskedelmi televíziózás hajnalán leginkább zavarbaejtő öltönyeivel és olykor ripacskodásba hajló műsorvezetésével szórakoztatott milliókat főműsoridőben? Hölgyeim és Uraim, van egy jó hírem: Sándor ugyanis minden tekintetben „megérkezett“ 2021-be és tarol, immár a podcastkészítés műfajában is.


Klikk Out,JúliusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Anna Burns: Tejes

„Anna Burns elsöprő kritikai sikert arató regénye egy olyan világban játszódik, amely a valóság és az őrület között lebeg, átitatva terrorral, szorongással és abszurdummal.” (vo)

Kiss Noémi – Balaton

„Kiss Noémi novelláit olvasva pedig nemcsak élesen bevillannak majd ezek az emlékek, hanem hallani fogod a parti nádas susogását, az orrodban érzed a fokhagymás lángos ínycsiklandó, de nehéz illatát, és érezni fogod az akaratlanul benyelt langymeleg tóvíz halízét is.” (sj)


Klikk Out,JúliusSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Nem érdemes mérgelődni – Avagy, belefogj-e a következő tisztítókúrádba?

Ahogy Boldogkői Zsolt írja Hiénák a betegágy körül című könyvében, ugyan teljesen logikusnak tűnhet, hogy a modern életmód következtében eltelünk mérgekkel, melyektől ily módon szeretnénk megszabadulni, szervezetünknek normális körülmények között még sincs szüksége semmiféle tisztítókúrára.


Klikk Out,JúliusBaba-mama / Štefkovič Patasi Ági

Hogyan kerül öt tornacsuka egy könyvbe?

Blogírással kezdődött, könyv, sőt, több könyv is lett belőle. A mesekönyv ötlete egy amerikai út során pattant ki Dr. Jámbor Eszter fejéből. Így születtek az 5 tornacsuka útinaplói…


Klikk Out,JúliusÉnIdő / Këri

Genetikai örökségünk nyomában

A Momondo nevű vállalat évekkel ezelőtt közzétett egy videót az interneten, amelyben véletlenszerűen választott egyénekkel beszélgetnek arról, hogy ki, milyen nemzethez tartozónak érzi magát. Sok volt köztük a büszke brit, francia, török, izlandi, akik váltig meg voltak róla győződve, hogy ők az adott nemzet 100%-kos, mondhatni tökéletes képviselői. Ezután megkérdezték őket arról is, hogy melyik népcsoport nem szimpatikus vagy éppen ellenséges számukra. Majd mindannyiuktól nyálmintát vettek és azokat néhány hét alatt kielemezték, DNS-összetétel szempontjából.


Klikk Out,JúliusHónap nője / Kurucz Klaudia

Egy (balett)cipőben

Gyönyörű párosunkat, Dobai Karinát és Klimek Lillát a dunaszerdahelyi Hi-Ten tenisz- és sportközpontba invitáltuk. Szerettük volna felhívni a figyelmet a sportolásra, az egészséges életmódra, így esett a választásunk a teniszre. De hogy is függ ez össze a Hónap nője forgatással?


Klikk Out,JúliusHavi kreatív / Kürthy Judit

Töltésy Gizella és csodás babakelengyéi

E havi kreatív rovatunkban a Csallóközaranyosban élő, Töltésy Gizella mutatkozik be nálunk, aki aktív varrónői működésének eddigi öt éve alatt csaknem egész Felvidék babaágyát felöltöztette már. A pandémia persze őt mint kézművest is súlyosan érinttette, ennek ellenére folyamatosan érkeztek és érkeznek hozzá megrendelések, különleges kérések, amiket ő boldogan teljesít. Lássuk, hogy is kezdődött varrónői pályafutása, mialatt egy csapásra minden kicsi újszülött varázskeresztanyjává vált.


Klikk Out,JúliusSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Zaccos kávé Joli néni módra kéccëmíjre

Vëddelőja lábost a krëdëncbű csörömpűve, jónagy zajt keetve. A lényeg, hogy úgy zörögjön, miközbe a fazikak között kotrú, hogy a urad fölíbreggyën a friss rëggeli zaccos kávéra.


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább